I7 6700-as procihoz milyen hűtőt és tápot válasszak?
Intel Core I7-6700-hoz keresek hűtőt és tápot.
lesz még a konfigban:
GIGABYTE GA-B150M-D3H
GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB
Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2400MHz
Western Digital Black 3.5" 1TB
Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB
valószínűleg egy Zalman Z9 Neo-ban lesz a pc.
ezekre gondoltam:
Alpenföhn Sella
6,500
/
be quiet! Pure Rock Slim
7,500
Corsair RM550x 550W
31,000
/
Chieftec A-90 550W
19,000
tápból pl érdemes lenne költeni a corsair-re vagy elég megbízható az olcsóbb chieftec is?
ezekkel a fűhőkkel halkabb és biztonságosabb lenne, mint a 6700 gyári hűtőjével?
esetleg még a WD hdd-ből tényleg jobban megéri a blue helyett black-et venni?
a samsung evo mennyivel megbízhatóbb, mint pl a crucial ssd-k?
Ennek a kártyának elég egy deepcool gammax 200 is, de ha már ennyit akarsz rá költeni, akkor legyen a be quiet, azt nem is hallod hogy felpörög.
Tápnál rmx jó, csak épp felesleges neked, tuningra való, sima i7-nél egy enermax triathlor eco, corsair cx450m, be quiet pure power, superflower-ek, xfx pro series 450 stb, 16-20 ezer körül mind jó vétel.
chieftec nem annyira jó, ctg vagy gps még elmegy, de ennyi pénzért (15 vagy felette) már jobb tápokat kapsz.
Black akkor kell, ha éjjel-nappal írsz meg olvasol róla (több száz gigát naponta), de oda már red-et vesznek mert az csendesebb és kevesebb hőt termel.
Crucial ssd-kkel nincs tapasztalatom, RAM-ban jók, SSD-t passzolom, de nekem 1 éve van samsung 850 evo-m és szépen teszi a dolgát.
köszönöm.
hmm igazából a hűtés a legolcsóbb komponens és gondoltam azt a pár ezret már szívesen rászánom pluszban, hogy halkabb legyen.
a be quiet! Pure Power 9 500W szimpatikusnak tűnik
a WD hdd-kről konkrétabban azt hallottam azért éri meg black-et venni mert kétszer annyi garanciát kapsz rájuk, mint a blue-kra.
házra nincs más ötletem, a cooler master silenciokat nézegettem még szintén a csendesség meg a letisztult forma miatt de sokan ajánlották helyette ezt a zalmant
esetleg még annyi, hogy pl a Corsair Vengeance és a kingston hyperx ramok között mi különbség?
gondolom az ilyesmi már annyira hasonló, hogy csak egyéni preferencia dönt, mint a videókártya gyártóknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!