Milyen monitort vegyek amit használnék játékra is, internetezésre és filmezésre is? (többi lent)
Eddig ezt néztem ki, ez megfelel játékra? mivel csak 60Hz es): [link]
Vagy néztem még egy gamer monitort is ami 144 Hz es és úgy tudom hogy akkor több fpst képes megjeleníteni: [link]
Igazából nagyon nagy katyvasz van most a monitorok között. Tökéletes monitor nincs. TN panelnél gyenge színhűség és kicsi betekintési szög. Cserébe gyors válaszidő.
IPS -nél szép színek nagy betekintési szög, de nem jó fekete és viszonylag kicsi a válaszidő. Meg a VA -nak is megvannak a betegségei.
Ezen kívül gamer monitornál ott a FreeSync / G-sync ami az idegesítő töredezett képet szünteti meg, és nincs késése, meg FPS limitje mint játékokba engedélyezhető v-Sync -nek. Szóval az nagyon jó dolog, elsőt csak az AMD a másodikat csak az Nvida VGA -k támogatják. De olyan monitor nincs ami mindegyiket támogatja.
Ember legyen a talpán aki tud választani. :D
Köszönöm szépen a gyors választ!
És egy nem gamer monitor miben kulonbozik a játékokban? Pl: elmosodott kép? vagy gyenge színek? És a 144 Hz az azt jelenti ugye hogy annyi fps-t tud may megjeleníteni egy mp alatt ugye?
Irodai használatra szánt monitorok is lehetnek alkalmasak játékra. Minden a kijelzőtől függ. A Gamer elvevezés, igazából a parasztvakítás egy formája. Egyedi dizájnt kapsz és néhány Gamer -eknél hasznos funkciót.
Még nem próbáltam 144 Hz -es monitort, de sok helyen olvasom, hogy aki kipróbálja, annak utána nagy furcsa érzés visszaülni 60 Hz -es elé.
Nem muszáj meglenni a 144 FPS -nek, mert az ilyen monitorokat kisebb Hz -re is tudod állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!