Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szóval adott egy "4K"-s...

Szóval adott egy "4K"-s monitor, és egy Playstation PRO. Inkompatibilitási probléma? (a többi lent. )

Figyelt kérdés

A monitor egy Philips 40" 4k BDM4065UC. Vettem egy PS PRO-t, de sajnos nem olvastam utána eléggé. A monitor-nak van 2db HDMI csatlakozója, ami mint kiderült csak 1.4-es. Meg egy Display Port 1.2-es, és egy mini DP, a többi nem érdekes.

A probléma az, hogy úgy néz ki, hogy nem támogatja a 4K-t (jójó UHD, mert csak 3840x2160), a HDR-ról nem is beszélve (de az mondjuk engem nem feltétlenül érdekel).

A PlayStation HDCP 2.2-őt ír. Unsupported.

Nem értek hozzá, mint az olvasható, szóval a kérdésem az lenne, hogy van erre valami megoldás. Pl, HDMI-Display Port kábel, vagy valami átalakító? Bármi, nem tudom, vagy ezt így megszívtam?

A Display Port-al tudom, hogy képes a 3840x2160@60Hz-re, ez tuti. A válaszokat előre is köszönöm. (a 4k-s TV-t kellett volna inkább venni hozzászólások most nem igazán segítenek.)

#monitor #HDMI #TV #UHD #playsationpro #pspro
2016. dec. 1. 11:57
 1/8 A kérdező kommentje:
A kulcsszavakat meg nem lehet szerkeszteni, mert "playsationpro"-t írtam. Banyek. :))
2016. dec. 1. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Létezik hdmi-displayport átalakító:

[link]

2016. dec. 1. 12:24
 3/8 anonim ***** válasza:

És létezik displayport-hdmi átalakító is:

[link]

2016. dec. 1. 12:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen-Igen, köszi, erre én is rákerestem, csak hogy a jelet milyen formában viszi át? Tehát a monitornak 1.2 DP csatija van, amivel képes a 3840x2160@60 Hz-re. A HDMI meg csak 1.4-es, amivel csak 30Hz-es. De a PS PRO-n a 4K-t sem tudja. Jó lenne tudni pontosan milyen, és hogy ütközött-e már valaki ilyen problémába, és meg tudta-e oldani ezt egy ilyen átalakítóval, vagy csak adott a sz@rnak egy pofont.
2016. dec. 1. 13:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Bármit alakítasz bármire, a HDCP probléma megmarad. HDCP 2.2 Stripper kellene, de az elég zűrös, melyik működik, melyik nem.

Fontold meg a Philips eladását, cseréjét.

2016. dec. 1. 13:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Most találtam egy ilyet: Club3D Displayport 1.2 to HDMI 2.0 UHD Active Adapter, CAC-1070.

Akkor ez se jó vajon?

Inkább a PS-t fogom eladni a francba, ha nem sikerül.

2016. dec. 1. 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Neked nincs HDCP 2.2 a monitorodban. Ez a képesség nem kerül bele semmiféle jelátalakítással. Ez elméletileg képes a 2.2 szintet 'meghamisítani' a küldő felé, de az ára 240€ (áprilisi info). [link]

Cikk, németül (bocsi): [link]

Lehet, hogy később lesznek olcsó kínai csodák is erre, de jelenleg még nincs ilyen.

2016. dec. 1. 14:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem, akkor ez orbitális szívás. Annyit nyilván nem fogok kiadni. Hihetetlen azért basszus. Mindegy, azért köszönöm, hogy vetted a fáradságot, és felvilágosítottál. Amúgy nem kell egy szinte új PS 4 PRO? Csak viccelek.
2016. dec. 1. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!