Pánik van! Milyen HDD -t vegyek olcsón, ami megbízható?
Nem számít az sem, ha használt, de legalább 250GB legyen. Kezd bekrepálni a mostani HDD-m, és már évek óta arra mentek ki mindent. Nem is szoktam táp alá helyezni, csak amikor hozzá akarok nyúlni. Mégis kezdi megadni magát.
Hogyan lehet megállapítani, hogy valaki meghekkelte-e a HDD tesztet, vagy tényleg nagyon jó cuccot árul?
Konkrét márkát típust tudtok ajánlani?
Hitachi-val nekem is jó tapasztalataim vannak, főleg a régebbi HDD-ik nagyon jók. Van is nekem egy 60GB-s 2,5"-os SATA-s Hitachi a laptopomban, már van vagy 10 éves de tökéletesen működik. Ellenben 2 szektorhibás Seagate HDD-m is van, amik ugyan működnek, de fontos adatot nem tárolok rajtuk. Illetve egy WD megadta magát.
Hardveraprón is körülnézhetsz, ha sok pozitív értékelése van egy eladónak és 100%-os kondícióval árul HDD-t, akkor érdemes üzletelni egy olyannal. SMART-ot nem tudom, hogy lehetne meghekkelni, persze mint tudjuk, szoftveres mérés nem pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!