Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy új router segítene rajtam?

Egy új router segítene rajtam?

Figyelt kérdés
Van most egy TP-LINK TL-WR340GD Router-em és az a gond vele, hogy a szobákban nem lehet fogni a jelét ha lehet is maximum egy csíkkal és nem tölt be semmit. Az internet 10 Mbit/s Telekomos kb 600 kbps a letöltési sebessége. Esetleg van ettől nagyobb hatótávolságú router?

2016. nov. 27. 09:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Nyilván egy új, modern router segítene valamit, de csodát nem tud művelni ha sokat árnyékolnak a falak.

Viszont ez egy elavult szerkezet, mindenképp megér egy cserét.

Próbáld magasabb pontra tenni, padlás stb..

2016. nov. 27. 09:34
 2/7 anonim ***** válasza:

vegyél wi-fi extender-t

[link]

2016. nov. 27. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:

A wifi extenderrel csak az a baj, hogy neki is kiváló jelerősségre és jelminőségre van szüksége, ha egy olyan szobába helyezed el, ahol már gyenge a térerő, a saját térereje nagy lesz, csak gyenge lesz a sávszél és megnő a ping idő, de nagyon.

Aztán ha olyan helyen van ahol kajakra jól látja a routert, ott is csak fele sebességgel adja tovább, persze ha a 100 megás neted lejön 50 re, azzal még nincsen gond.

2016. nov. 27. 15:10
 4/7 anonim ***** válasza:
nem mondtam, hogy a szobába kell rakni, hanem ki a folyosóra a szoba elé pl.
2016. nov. 27. 15:43
 5/7 P.O.C. ***** válasza:

Alternatív megoldás lehet, a Wi-Fi AP -val kombinált PowerLine adapter.

[link]

Ennek mindegy hol van elhelyezve, mert az internetet elektromos hálózaton keresztül szállítja. Az egyik adaptert összekötöd a routerrel LAN kábellel. A Wi-Fi -set meg a lakás azon pontjára viszed, ahol szükség van rá épp.

2016. nov. 27. 17:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Működött nálam vagy 2 évig powerline, nem rossz, csak az a baj hogy amit megadnak neki sávszélnek, az nagyon elméleti maximum.

Egy lakás hálózati összetevőivel egy 500megabites, nekem ilyen van, (TP link), 40-50 megabitet nyomat, ha a hálózatra még ráakasztasz egy-kát impulzusüzemű eszközt, még ronthat a helyzeten. Aztán a villámvédős elosztó, FI relé mind megemésztik a sávszélességet.

Szoba -szoba között ha nem sok leág van, jó lehet.

2016. nov. 28. 15:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Esetleg egy nagyobb hatótávolságú router-t tudnátok ajánlani?
2016. nov. 29. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!