Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gépem nem látja az egész...

A gépem nem látja az egész winchestert, hogy kell beállítani?

Figyelt kérdés

Vettem egy 250GB IDE merevlemezt, és a gép felismeri, de csak 128 GB-osnak érzékeli.

Lehet, hogy BIOS-ban kell állítani valamit?

Abit KV7 alaplapom van, frissített BIOS-sal.

2010. ápr. 30. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hali

Nem lehet hogy félre jumperezted a hdd-t ?

2010. ápr. 30. 14:08
 2/11 A kérdező kommentje:

Ezen mit értesz? Magán a merevlemezen csak azt tudom állítani, hogy master vagy slave legyen. Azzal nem lehet gond, mert látja a képem mindkettő beszerelt merevlemezt.

Lehet, hogy az alaplapon kell valamit át jumperelni? Ahhoz sose nyúltam.

2010. ápr. 30. 14:17
 3/11 anonim ***** válasza:

Talán a többi része nincs particionálva. Vagy egyszerűen átvertek. Nézd meg a BIOSban is, általában ott is írja, hogy hány gigás.

A jumperről csak annyit: 1 kábelen csak 1 master és 1 slave lehet, ezt könnyen lellenőrizheted.

2010. ápr. 30. 14:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nincs partícionálva még. My Computer/manage részben néztem, és ott lát csak 125GB-ot.
2010. ápr. 30. 14:32
 5/11 A kérdező kommentje:
BIOSban megnéztem: 250 GB
2010. ápr. 30. 14:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Még az első hozzászóló vagyok, egyébként a hdd -re is fel van tüntetve hogy mennyi GB -os, de az is igaz lehet, hogy nincsen létrehozva rajta partíció, de létezik, létezett egy olyan jumper mód amikor limitbe futott a hdd és nem engedélyezte az egészet használni.
2010. ápr. 30. 14:39
 7/11 A kérdező kommentje:

"egy olyan jumper mód amikor limitbe futott a hdd"

Ezt hogy tudom kideríteni?

Ez az alaplapon lehet?

2010. ápr. 30. 14:51
 8/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Szerintem először nézd meg a vezérlőpult - felügyeleti eszközök - számítógép kezelés - lemezkezelésnél hogy az egész hdd particionálva van -e, vagy csak az a 128gb rész amit amúgy a program lát.

2010. ápr. 30. 15:03
 9/11 anonim ***** válasza:
lemezkezelőben formázd meg a maradék területet. Ha SATA-sak a lemezeid, akkor nincs a jumper szerepe, mert az lesz a master, amelyik a SATA0 foglalatba van bedugva
2010. ápr. 30. 18:16
 10/11 A kérdező kommentje:

Mivan? SATÁs IDE merevlemez?

Mint már írtam, egyáltalán nincs particionálva, így nem tudok "maradék területet" formázni.

2010. máj. 1. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!