Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudok dual channelezni?

Miért nem tudok dual channelezni?

Figyelt kérdés
Vettem egy Kingston Hyper X 2x8gb ramot. Van egy asrock z97 fatal1ty killer alaplapom. Betettem ugy a ramokat hogy dual channel legyen(vörös-vörös vagy fekete-fekete slotokba.). A gép elindult, de nem volt kép és a speaker is csipogott. Megpróbáltam 1 rammal, a gép elindult rendesen, végül megpróbáltam úgy hogy fekete-vörös slotokba raktam, így is jó volt. De miért nem engedi a dual channelt? Elvileg kellene engednie az alaplapomnak. Valaki valami ötletet?

2016. nov. 23. 19:56
 1/3 Dongaben ***** válasza:
Egész pontosan milyen RAM-okról van szó? Pontos típus kellene.
2016. nov. 23. 20:16
 2/3 A kérdező kommentje:

[link]

Erről a ramról.

2016. nov. 23. 21:48
 3/3 Dongaben ***** válasza:
Hmmm... Beállítani semmit nem kell, ennek működni kellene automatikusan. Max. azt tudom elképzelni, hogy a korábbi RAM-oknál volt "tuning" a BIOS-ban. Érdemes lenne a BIOS-t visszaállítani. (Load Optimized Defaults, és mentés.)
2016. nov. 24. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!