Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ehhez a konfighoz elég ez a...

Martinbh kérdése:

Ehhez a konfighoz elég ez a táp és hűtés?

Figyelt kérdés

Ez lenne a táp:750Watt Corsair CX750

Hűtés:Corsair Hydro H80i v2

A gép többi része:

Ház:Corsair Carbide 100R

Proci:Intel Core I7-6700K 4,0GHz

Hűtés:Corsair Hydro H80i v2

Motherboard:ASUS Maximus VII Ranger

Ram:Crucial Ballistix 32GB DDR4-2400

Videókártya:NVIDIA GTX 1080

SSD:275GB SSD Crucial MX300

HDD:1tb Seagate ST1000DM003

DVD/CD olvasó/író

Memóriakártyaolvasó

Hangkártya:Asus Xonar DGX

Op:WIN10

És a gépet overclockoltatnám.

2016. nov. 23. 14:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
2016. nov. 24. 07:08
 12/16 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne átbogarásznod más oldalakat is. Hirtelen a belgiumi webshopok közül ezeket találtam ajánlottként:

[link]

[link]

[link]

Annak az oldalnak, amit linkeltél, valóban szegényes a felhozatala. Az 1000W-os táp felesleges, a többi meg nem tuning gépbe való.

--

Az összerakáshoz nem kell érteni. Pár videót megnézel Youtube-on erről, és menni fog. Én életem első gépét nemrég raktam össze, gondolván, hogy milyen bonyolult lesz. Cseppet sem volt az. Ami egyedül talán kezdőként neccesnek tűnhet, az a processzor berakása a foglalatba. Esetleg megkérheted a boltot, hogy a CPU-t illesszék bele az alaplapba, de a többit megoldhatod magadtól is. Sőt, ha ragaszkodsz hozzá, és van rá opció, a táp kihagyásával is összerakathatod, a tápegységet meg megrendeled máshonnan, és utólag belerakod. Csak néhány eltéveszthetetlen kábel van, amit be kéne dugni utána...

2016. nov. 24. 07:19
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Felbátorítottál :).Amúgy szerinted ennek a konfignak jövőre le megy az ára?
2016. nov. 24. 07:26
 14/16 A kérdező kommentje:
Amúgy kell húzni ezen a gépen ha hosszabb távú gamingre építem a gépet?
2016. nov. 24. 07:43
 15/16 anonim ***** válasza:

Egy sima i7-6700, de még egy i5-6500/6600 is sokáig bőven elég lenne játékra, tuning nélkül. OC-zni úgyis neked kéne, (ha értesz hozzá), nem tudom, mire gondoltál overclockolTATás alatt. A bolttal akartad OC-ztetni? Nem éri meg és nem is hiszem, hogy vállalják. Amíg nincs rá szükség, felesleges ezzel nyúzni, és megrövidíteni a proci élettartamát.

Jövőre sem feltétlen lesz olcsóbb, az újabb generációs Intel/Nvidia alkatrészek nem nyomják le az árát automatikusan. Ennyi erővel viszont már megvárhatod a következő gen. procikat, ha úgyis jövőre veszed.

A konfig egyébként helyenként túlzás. Vízhűtés, főleg ilyen gyári cucc, felesleges rá. Pláne, amíg nem is OC-zel. Vízhűtésből egyedi éri meg. Egy Noctua NH-D14-gyel jobban járnál, a léghűtések királya.

Memória, hacsak nem dolgozol CAD-programokkal vagy renderelsz sokat (3D, videók), nem kell 32GB. 16GB több, mint elég pár évig.

SSD-ből egy Samsung 850 EVO (esetleg PRO), 250GB-os sokkal jobb választás. Megbízhatóbb, gyorsabb.

DVD író felesleges. Memóriakártyaolvasó még inkább felesleges.

Hangkártya nem kell, hacsak nem profibb szinten foglalkozol audiotechnikával. Az alaplapi hangvezérlő egy minőségibb hangfalat/fejhallgatót bőven kiszolgál.

2016. nov. 24. 08:06
 16/16 A kérdező kommentje:
A bolt ahonnan vettem volna elvállalta volna Asszem +40 euróért.
2016. nov. 24. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!