Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért sípol a processzorom?

Miért sípol a processzorom?

Figyelt kérdés
Van egy egyszerű P4-es, 3 Ghz-es procim. Sokáig semmi gond nem volt vele, viszont kb. két-három hete, ha játszok, akkor nekiáll sípolni. Azt megtudtam, hogy a magas hőmérséklet miatt van, így vettem pasztát, leszedtem a régit és felkentem egy teljesen új réteget, illetve kipucoltam a hűtő ventit. Viszont így sem lett jobb, ugyanúgy sípol, én pedig lassan begolyózok. Sima hűtő van rajta, amit adtak a procihoz és nincs húzva sem a drága. Alapjáraton: 68 fokos, játék közben 80 fölé is megy néha. Viszont (már kétszer is újrakentem a pasztát, változtattam a mennyiséget, hátha túl kevés/túl sok) nem hiszem el, hogy 3 hét ilyen hőmérséklet után még nem égett el a proci... ha játék után azonnal leszedtem a hűtőt és megérintettem a procit, akkor épphogy meleg volt. A hűtő menet közben szinten langyos levegőt fúj. Nem értem mi lehet a gond, talán az alaplapom halt meg?
2010. ápr. 29. 18:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de a processzorod soha nem fog sípolni.
2010. ápr. 29. 18:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Eltaláltad! De csak madnem. Azaz majdnem halt meg a lapod. P4(prescott magos) alap órajelen képes 100w-ot bekapni, így a régi gyengébb alaplapok már nehezen szolgálják ki a nagy áramigényét, és ilyenkor az alaplap sipolni kezd terhelés alatt. Volt P4-em(631) Asus P5b-ben és sipolt folyamatosan ha megvolt tuningolva a proci. Alapon nem csinálta. Javaslom cserélj processzort, nagyon melegszenek azek a P4-ek ha nincs rajtuk nagy hűtő. És a lapot is nyírják. Végülis beszart nekem is alatta 2db P5b. Mindekettőt garisan cseréltettem, aztán eltettem nyugdíjba a procit.
 3/9 anonim ***** válasza:

A hűtőborda teljesen fölfekszik a proci tűtőfelületére?

A 80C már sok jogos hogy jelez a BIOS.

4/9 anonim ***** válasza:
A processor nem sípol, a gépedben, az alaplapra van kötve egy kis, egyszerű csipogó. Azon keresztül ad ki ilyen idegesítő hangot.
2010. ápr. 29. 18:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem. Mivel eléggé pénzszűkében vagyok (pontosabban egy újabb gépre gyűjtök) mi lenne a megoldás, hogy ne sípoljon? Nem igazán tudok mit kezdeni vele, viszont ameddig nincs más, valamivel szeretném elütni a szabadidőmet itthon. Nem lehet letiltani ezt a hangot? A bios-ban nem találtam semmi ilyet.
2010. ápr. 29. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:
a processzor nem sípolhat, mert abban legfeljebb kapacitív diódák vannak. a mellette levő induktív TEKERCS az bizony igen!
2010. ápr. 29. 20:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Oké-oké, akkor nem a processzor sípol, de valaki nem tudna tanácsot adni, hogy mégis mit csináljak vele?
2010. ápr. 29. 21:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is P4em van, 3ghz, és ugyancsak alap hűtővel.

A megoldás nálam az volt, hogy leszedtem a gép oldalát, így a proc hűtője egyenesen kifele fújja a meleget.

2010. ápr. 29. 21:27
 9/9 anonim ***** válasza:

igen, vedd le a géped oldalát, és had hűljön nekem is ugy megy overclockolt proci és ku.rva meleg gyakran:)

és igen a BIOS jelzi, hogy gond lessz azér vegyél visszább szóval javaslat: vedd le a géped oldalát és ugy kend a game-t

2010. máj. 30. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!