Melyik laptop az erősebb teljesítményben a kettő közül?
Nem igazán összehasonlítható.
FX-8800 4 szálon jobb, a az i3 1-2 szálon.
Játékra az Acer jobb a jóval erősebb videokártya miatt.
És ha innen vagy digiprime-ról veszel gépet gondok lehetnek az itthoni ganciával mivel hajlamosat itthon nem kapható szürkeimportos modelleket árulni.
Az Acer valóban jobb választás ezek közül. De egy mobil i3 elég sovány, ha játszanál is rajta. Egy GTX 950M-mel sem mész messzire, de tűrhetően eljátszogathatsz lowon újabb játékokkal is.
Az Asus X-szériás laptopok hűtése borzalmas. A ház lényegében egy tejfölös dobozzal ér fel.
És egyetértek, ne vegyél Radiumról laptopot.
Az i5 IGP-je erősebb, mint pl. egy GTX950M?
Igazából nem vágyom nagy gamer gépre, csak néha szeretnék FIFA-zni, vagy kipróbálni 1-2 újabb, de nem horrorisztikus gépigényű játékot, akár legalacsonyabb grafikán is.
Remélem azért akármelyik erősebb, mint a mostani asztalim, amiben egy Celeron G1840 és ennek az IGP-je van csak.
Nem, de jobban járatsz, aha inkább az asztaliba veszel egy hasunált VGA-t. Már egy HD7790(~17-20k) is erősebb, mint egy GTX950m.
A Celeron-od kb 1-2 szálon erősebb, mint a egy mobil i5, és azok a játékok, amik 4 szálat követelnek, 170k alatti notebook-okban sem lennéne játszhatóak.
Nincs idő játszani egyetem mellett. (Ha van időd játszani, azt jelenti, hogy nem tanultál eleget)
Olyan gép, ami helyettesítene egy asztali gépet 200-250k körül kezdődik, az alatt diszkét VGA irreleváns. Még ha ki is fogsz egy olcsóbb szériás consumer gépet GT940m-el, hosszú távon szívni fogsz vele.
6100U IGP-jével egyébként néhány különösen magas hadvérigenyű játékot leszámítva miden játszható.
#8 most nem szeretnék vitázni arról, hogy mire van időm és mire nincs, illetve, hogy mennyit kell tanulnom. :)
A lényeg, hogy néha, heti 1-2 nap, amikor van 1 kis szabadidőm, szeretek játszani, nem túl nagy igényű játékokkal (pl. Hearthstone, FIFA 16), amik a mostani asztali gépemen is játszható szinten futnak. Csak mivel nem sokára lesznek olyan óráim, ahova szükséges lenne behordani a laptopot, plusz a kollégiumi szoba is úgy lesz kialakítva, ezért minden szempontból kényelmesebb a laptop.
Mindegy nekem milyen, a lényeg, hogy az alap office programok, programozói programok, illetve az előbb említett, és ezen szintű igényű játékok fussanak,valamint maximum 165-170 ezer forint legyen.
Tisztában vagyok vele, hogy laptopok esetén 250 ezer felett beszélhetünk kezdő "gamer" laptopról, de nekem nem arra van igényem. Véleményem szerint az elvárásaimnak egy 160-170 ezres is eleget tenne. Plusz én úgy érzem, a dedikált VGA-s laptopon jobban futnának az adott játékok, mint egy IGP-s esetében (hiába i5 az IGP-s). De ha tudsz mutatni mondjuk tesztet, amiben mondjuk az adott igp erősebb, mint egy 950MX, akkor nyilván elhiszem.
Ne értsd félre, nem a saját fejem után akarok menni, csak valamiért úgy érzem, a dedidált VGA-s megoldás jobban feküdne.
170-ért a az Skylake IGP-jáne jobb dedikált VGA-val rendelkező gépek nem kifejezetten jó minőségűek.
)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!