Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen konfigot építsek az...

Milyen konfigot építsek az igényeimhez?

Figyelt kérdés

Sziasztok, teljesen felszeretném újítani a gépemet.

Most egy HD 7770 vga-m van, amit még 2 évig megszeretnék tartani, 2 év után viszont egy legalább 3-szor erősebb vga-t szeretnék.

Nos hogy jönnék ki jobban?

Ha veszek használtan egy erős konfigot, ami vga csere után is megállja a helyét, vagy ha veszek újonnan egy lga 1151 platformot gyenge "procival"?

Két év múlva pedig annyi dolgom lenne, hogy veszek egy újabb procit, és egy plusz ramot. Hogy lenne a leginkább költséghatékony?

2016. nov. 18. 20:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ, hogy mit értesz gyenge procival alatt ill. hogy mennyit szánnál rá. Ha játékra kell akkor mik az igényeid? (Felbontás..)
2016. nov. 18. 20:46
 2/8 A kérdező kommentje:

Most 1366x768 felbontásom van.

Figyelj, a HD 7770 egy g870 proci mellett volt, sose volt proci limit. A G3900 meg sokkal erősebb, minek vennék erős procit?

ÉS bocsi, most látom, hogy kifelejtettem a procit :)

G3900-at vennék. 2 év múlva gondolom elég olcsón lehet majd venni 1151-es processzort.

2016. nov. 18. 20:49
 3/8 MGéza ***** válasza:
2 év múlva már az is lehet hogy az egész core architektúra úgy ahogy van, elavultnak fog számítani. Már most rebesgetik hogy az Intel elért a jelenlegi technológia határára, már csak teljes újragondolással lehet komoly teljesítménynövekedést elérni. Szóval én a helyedbe úgy hogy nincs cpu limitem és vga-ra is csak 2 év múlva akarnék beruházni, egyenlőre hagynám az egészet úgy ahogy van.
2016. nov. 18. 20:55
 4/8 MGéza ***** válasza:
Ha komoly beruházás nélkül feljebb akarsz lépni és félsz hogy a csak 2 mag miatt mégis lesz némi problémád a jövőben, akkor 20E körül vegyél egy i5-öt a mostani lapodba.
2016. nov. 18. 20:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Most csak a HD 7770 vga-m van, másom nincs :D

Ez egy másik gép lesz, szinte nulláról felépítve.

Azt nem tudom, hogy mit csináljak. Vegyek most használtan egy konfigot, ami 2 év múlva is megfelelő lesz, vagy legyen most 1151 platform, amit két év múlva olcsón tudok majd bővíteni + ram-al, és új procival?

2016. nov. 18. 21:04
 6/8 MGéza ***** válasza:
Nos ha semmi másod sincs akkor a pénztárcádhoz szabd a dolgot. Ha belefér, akkor feltétlen S 1151-re építs, vagy várj pár hónapot és nézd meg mit tud az AM4. Ha szerinted egy G 860-as pentium mellett nincs limited, akkor G 4400-as is jó neked bőven, de ne építs elavultra.
2016. nov. 18. 21:10
 7/8 A kérdező kommentje:
G870-m volt, és még 3 éve azt írta egy srác, hogy neki a HD 7850 mellett sincs proci limitje ilyen vga mellett. Bár azóta nem tudom mi a trend.
2016. nov. 18. 21:14
 8/8 MGéza ***** válasza:
3 évvel ezelőtti tapasztalatokra ne alapozz. Biztos lehetsz benne, hogy egy már akkor is belépő szintű proci mára már nem sokra való. I3 szint alá én már nem terveznék a helyedben.
2016. nov. 18. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!