GTX 1050 TI-is elég 1080p Ultra setting re?
Hello!
Új gép össze rakására került a sor, sajnos nincs sok pénzem ennél erősebb gépre. Nos még mielőtt kijött GTX 1000 széria akkor nekem egy GTX 960 4GB fért bele a keretbe, nézegettem a 970-est de az már nem fért bele.
De most hogy kijöttek az új Pascal kártyák már nem tudom hogy melyik lenne a legjobb.
GTX 1050 TI-veném meg de ez tényleg van olyan erős vagy erősebb mint a GTX 960 4GB? vagy ami még beleférne a keretbe az a GTX 1060 3G- csak nem tudom hogy meg e érné megvenni. Szeretném a legtöbb játékot 40-60 fps-el futtatni elég nagy beállításokon. (GTA V, R6, BF4, MAFIA 3, és hasonló kaliberű játékokat.)
Most kérdeznék még egy dolgot, jelenleg I3-6100 at veszek de elgondolkodtam a I5-6400 on is. Szerintetek elég lesz a I3-6100-is?
Később nagyjából 1 év múlva szeretném fejleszteni a gépet komolyabb CPU, RAM, és GPU-t tervezek majd belerakni, de most sajnos nincs ennyi pénzem és a gépet meg megkell vennem minél hamarabb. Erre az 1 évre elég lesz a I3-6100, GTX 1050 TI és 8GB DDR4 RAM? a többi alkatrészt meg jobb lesz hogy ne legyen gond egy nagyobb fejlesztés 1-2 éven belül.
i3-at felejtsd el, nem játékra való. i5-6500 az optimális proci és inkább a 3GB-os 1060at venném az 1050 helyett. Hardveraprón olcsóbban megkapod.
A 3gb miatt idővel nem lesz elég ultrára, de még így is jobb döntés mint a nagyon túlárazott 1050.
Még az I5-6400 is elég ahogy írtad.
4 fizikai mag > 2 fizikai 2 virtuális.
Majdnem egy szinten van 1050 ti a gtx 960-al. Picikét erősebb csak.
Én nem látom értelmét váltani.
Igen tudom hogy nem a legjobb az i3 játékra, de ahogy elnéztem a teszteket elég jól teljesít, így szerintem azt az 1 évet még össze spórolok egy I5 vagy I7 re és GTX 1080 vagy GTX 1070 re plusz egy jobb monitorra. Addig simán ellennék vele.
Elnézést hogy rosszul fogalmaztam meg, nem le cserélném a GTX 960 hanem olyat vennék, vagy pedig GTX 1050 TI-t.
Jelenleg nincs asztali pc-m, csak egy laptopom ami már gyenge és most el is romlott. így most sürgessen kell egy játékra alkalmas viszonylag erős új gép amit fejleszthetek jövőre. ezért nem is akarok most venni I5 öt mert akkor már nem lenne pénz grafikus kártyára, sajnos túl hamar romlott el a laptopom így ilyen helyzetbe kerültem. szóval nem is akarok felesleges kidobni több pénzt mert úgy is lesz tuningolva minél hamarabb. Addig eljátszogatok régebbi vagy kisebb gépigényű játékokkal, mert így is van rengeteg játék ami érdekel és bőven elvinné max-on ez a config is.
"Igen tudom hogy nem a legjobb az i3 játékra, de ahogy elnéztem a teszteket elég jól teljesít, így szerintem azt az 1 évet még össze spórolok egy I5 vagy I7 re és GTX 1080 vagy GTX 1070 re plusz egy jobb monitorra. Addig simán ellennék vele. "
Tényleg jó, de csak a magonkénti eredményei. Ma már alap a több mag, csak az olyan játékok bohóckodnak egy maggal mint pl World of Tanks. Inkább kidobsz 30k-t az ablakon? Te tudod. 6400-at már 50ért is kaphatsz, ne ezen spórolj, inkább a VGA-n, mert gyorsan esnek az árak.
Én is így voltam vele korábban, 6100+1060 GB, bégül lett 16GB ddr4, 16 gb ddr4 és most jön a vicc.. a régi asus 550ti került a gépbe, ami helyett egy hete vettem új kártyát.
Nem kellett kidobnom semmit, nem ragadt rajtam egy eladhatatlan proci, és teljesítményben is jobb volt mint egy i3+1060.
De te tudod, mennyi időre előre gondolkozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!