Lehet rossz helyen vagyok a kérdésemre? Hogy kell hard resetelni egy régi nokia telot?
*#7780# (Hard Reset)
*#7370# (Soft Reset/Format)
Alapértelmezett biztonsági kód: 12345
A Microsoft Lumia telói amihez megvette a Nokia nevet:
Amúgy az utóbbiba sokan bele kavarodtak.
Mert a géren jó telefonokat gyártó, és mindig élen járó Nokia cég, kénytelen volt eladni a márkanév használatát, mert Andoid megjelenésekor nem tudta tartani a lépést saját szoftveres telefonjaival, és mást nem adott piacra...
A MicroSoft -nak pedig voltak Windows Phone készülékei ami, túlárazottak voltak ahhoz képest, hogy kevesebbet tudnak mint Android alternatívák.
Így a már ismert és jó hírnevű Nokia márkanévvel Lumia sorozatként piacra dobhatta.
Az emberekben pedig Nokia -> Jó kapcsolat alapján, pedig be is dőltek neki.
A Windows Phone Lumia sorozatának talán az hozta a véget, hogy sok eszközzel inkompatibilis.
Pl. Wan Win10 -em és Lumia (640) telóm, de hiába kötöm össze, USB -n, Bluetooth -on azt mondja, hogy inkompatibilis eszköz, így maradt a memória kártya kivétele, és kártya olvasóba való behelyezése.
H.Tibor87
"kénytelen volt eladni a márkanév használatát, mert Andoid megjelenésekor nem tudta tartani a lépést saját szoftveres telefonjaival,"
Nem egészen.
A dolog úgy nézett ki, hogy bár a Nokia valóban kicsit későn kapcsolt, de még egyáltalán nem volt annyira elkésve, hogy ne tudta volna behozni a lemaradást. De ekkor jött a Microsoft, és letett az asztal sarkára egy akkor halom pénzt, amekkorát a Nokia még az életben nem látott, és beültette azt a noob Elopot a vezetői székbe.
Elop első dolga volt, hogy a szinte teljesen kész, és a még fejlesztés alatt álló rendszereket (MeeGo/Harmattan, Maemo, Moblin) kukázta, és nyomatta ezerrel a Microsoft rendszerét, amely egyébként abban az időben egy prealfa szoftver állapotát tükrözte.
Ezt csak úgy mondom, amúgy Lumia tulaj vagyok.
"Pl. Wan Win10 -em és Lumia (640) telóm, de hiába kötöm össze, USB -n, Bluetooth -on azt mondja, hogy inkompatibilis eszköz, így maradt a memória kártya kivétele, és kártya olvasóba való behelyezése."
A fiam Lumia 630-át mai napig nem tudtam kábellel összekötni a Windows 7-tel. Az én 735-ömmel is volt szopás bőven, bár Win10 alatt már kevesebb.
Ubuntu alatt meg annyi, hogy le kell szedni a gMTP csomagot, és már megy is...
Amúgy Debian alatt úgy oldom meg, hogy vagy a gépemen lévő samba share-t, vagy a szintén a gépemen lévő ftp szervert érem el Windows Phone-os Total Commander alól. Ez még kényelmesebb is, mert nem kell kábelezni.
Talán segítene, ha elmondanád milyen teló, a típus számát is, ne csak azt hogy nokia.
Mert annak is volt azért 1000 típusa, különféle rendszerekkel.
sajna nm tudom a pontos típusát...
de azt gondlom nm is fontos a típus ...
úgy emlékszem ...
Akkor pedig: *#7370# majd persze hívás gomb.
Ha nem kapcsol be, hogy betud ütni, akkor szoftveres gond.
Az viszont már macerásabb, mert az akku alá csatlakoztahtató services kábel kell, ami számítógépek többségén már meg se található COM -potra kell kötni, és úgy lehet újra flashelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!