Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehet rossz helyen vagyok a...

Lehet rossz helyen vagyok a kérdésemre? Hogy kell hard resetelni egy régi nokia telot?

Figyelt kérdés
gomb kombináció-val
2016. nov. 17. 08:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

*#7780# (Hard Reset)

*#7370# (Soft Reset/Format)

Alapértelmezett biztonsági kód: 12345

A Microsoft Lumia telói amihez megvette a Nokia nevet:

[link]

2016. nov. 17. 08:41
 2/12 anonim ***** válasza:

Amúgy az utóbbiba sokan bele kavarodtak.

Mert a géren jó telefonokat gyártó, és mindig élen járó Nokia cég, kénytelen volt eladni a márkanév használatát, mert Andoid megjelenésekor nem tudta tartani a lépést saját szoftveres telefonjaival, és mást nem adott piacra...

A MicroSoft -nak pedig voltak Windows Phone készülékei ami, túlárazottak voltak ahhoz képest, hogy kevesebbet tudnak mint Android alternatívák.

Így a már ismert és jó hírnevű Nokia márkanévvel Lumia sorozatként piacra dobhatta.

Az emberekben pedig Nokia -> Jó kapcsolat alapján, pedig be is dőltek neki.

A Windows Phone Lumia sorozatának talán az hozta a véget, hogy sok eszközzel inkompatibilis.

Pl. Wan Win10 -em és Lumia (640) telóm, de hiába kötöm össze, USB -n, Bluetooth -on azt mondja, hogy inkompatibilis eszköz, így maradt a memória kártya kivétele, és kártya olvasóba való behelyezése.

2016. nov. 17. 08:56
 3/12 anonim ***** válasza:

H.Tibor87

"kénytelen volt eladni a márkanév használatát, mert Andoid megjelenésekor nem tudta tartani a lépést saját szoftveres telefonjaival,"

Nem egészen.

A dolog úgy nézett ki, hogy bár a Nokia valóban kicsit későn kapcsolt, de még egyáltalán nem volt annyira elkésve, hogy ne tudta volna behozni a lemaradást. De ekkor jött a Microsoft, és letett az asztal sarkára egy akkor halom pénzt, amekkorát a Nokia még az életben nem látott, és beültette azt a noob Elopot a vezetői székbe.

Elop első dolga volt, hogy a szinte teljesen kész, és a még fejlesztés alatt álló rendszereket (MeeGo/Harmattan, Maemo, Moblin) kukázta, és nyomatta ezerrel a Microsoft rendszerét, amely egyébként abban az időben egy prealfa szoftver állapotát tükrözte.

Ezt csak úgy mondom, amúgy Lumia tulaj vagyok.

"Pl. Wan Win10 -em és Lumia (640) telóm, de hiába kötöm össze, USB -n, Bluetooth -on azt mondja, hogy inkompatibilis eszköz, így maradt a memória kártya kivétele, és kártya olvasóba való behelyezése."

A fiam Lumia 630-át mai napig nem tudtam kábellel összekötni a Windows 7-tel. Az én 735-ömmel is volt szopás bőven, bár Win10 alatt már kevesebb.

Ubuntu alatt meg annyi, hogy le kell szedni a gMTP csomagot, és már megy is...

Amúgy Debian alatt úgy oldom meg, hogy vagy a gépemen lévő samba share-t, vagy a szintén a gépemen lévő ftp szervert érem el Windows Phone-os Total Commander alól. Ez még kényelmesebb is, mert nem kell kábelezni.

2016. nov. 17. 09:36
 4/12 A kérdező kommentje:
nm *.....*# re gondoltam hanem kikapcsológom zoldgomb hangerőgomb kombináció val hogy lehet? a * nm jött be....
2016. nov. 17. 09:57
 5/12 anonim ***** válasza:

Talán segítene, ha elmondanád milyen teló, a típus számát is, ne csak azt hogy nokia.

Mert annak is volt azért 1000 típusa, különféle rendszerekkel.

2016. nov. 17. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:

sajna nm tudom a pontos típusát...

de azt gondlom nm is fontos a típus ...

úgy emlékszem ...

2016. nov. 17. 17:22
 7/12 A kérdező kommentje:
sikerült kinyomoznom 6101
2016. nov. 17. 18:33
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor pedig: *#7370# majd persze hívás gomb.

[link]

Ha nem kapcsol be, hogy betud ütni, akkor szoftveres gond.

Az viszont már macerásabb, mert az akku alá csatlakoztahtató services kábel kell, ami számítógépek többségén már meg se található COM -potra kell kötni, és úgy lehet újra flashelni.

2016. nov. 17. 18:50
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem com port, LAN -on lehet össze kötni.

[link]

Aztán TFTP -n lehet flasshelni...

2016. nov. 17. 18:56
 10/12 A kérdező kommentje:
sajnos nm jött be....nm csinált semmit a fenti kodra.....
2016. nov. 18. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!