I3 530 (1156) vs Intel Celeron G3900 (1151)?
Sziasztok, gondban vagyok :)
Egyes benchmark oldalak a G3900-et tartották jobbnak? Tényleg? Mert semmi sem utal rá
És egy ilyen celeron elbirna egy ddr4-es ramot? Akár magasabb sebeségen is? Köszi a segitséget :)
(úgy szeretnék vásárolni, hogy egy nagyon jó, oc képes alaplap ddr4 memoria és a jobb procival várok)
Köszönöm
És ilyen OC-s ddr4-es memoriát is elbír?
Minek akarsz ramot OC-zni?
Inkabb vegyel Z170-es lapot,es a procit huzd fel,sokkal tobbet ersz vele.
Beirtam pcx-en keresőbe, hogy Z170, és minden van OC :)
És mi az olyan különleges a Z170-be? Azt lehet húzni vagy mi? Tudnál ajánlani 1-2ot? A fontos, hogy legyen 4 memoria foglalat és 64gb, meg usb3.1 sem ártana és nagyon lehesen húzni. És úgy 30-35k-ba kerüljön? És micros legyen? Köszi :)
minek z170 lap ? felesleges mert K proci kell hozzá külön hütő meg persze nagyon drága táp ...
maradjunk sima konfignál
ASUS H110M-C
Intel Celeron Dual-Core G3900 2.8GHz LGA1151 Processzor
Kingston HyperX Savage 8GB DDR4 3000MHz HX430C15SB2/8
120gb ssd
FSP Hyper 500W
asus DUAL-GTX1060-O3G
videokártya nem kell akkor alaplapi HDMI lehet használni .
Fő kérdésre válaszolva G valószínűleg erősebb, na meg persze új is.
Szerintem rosszul csinálod. Processzor a géped szíve.
Véleményem szerint OC csak a nagyon high-end pckbe logikus tervezni. Te pedig a kérdésed alapján budgettal küzdesz.
Én a helyedben h110m. i5 6400, legolcsóbb ddr4 2133-al mennék. Egy oc-s gép sem sokkal erősebb ennél, csak vagy 35-el drágább. Ha jobb ramot is tervezel Z alap miatt akkor lehet 40+is.
Elismerem hogy jobb. De az olyan mint a kocsiknál. Nyilván jobb egy porsche egy volkswagennél, de mégsem porschét veszünk általában.:D
1.skylakenel nem kell K proci,BCLK-val lehet huzni mindent.
2.de eleg sokat szamit.nalam sem mindegy,hogy az a pentium G4400 3.3GHz-en,vagy 4.5GHz-en van.nagyon nem.
Szoval en olcsobb Z170 lapot vennek mindenkepp,es jol megrangatnam azt a celeront.kesobb meg mehet bele egy i5-6400,szinten meghuzod es tessek ott a kello teljesitmeny sokkal olcsobban.
Es meg folytatnam.csak hogy meggyozzelek:
ha nem a legkomolyabb legujabb jatekokkal akarsz jatszani(nyilvan nem,mert ahhoz gpu is kene komoly)akkor ez igy teljesen eleg.Doom FHD-ban,mediumon megy nalam egy 270x mellett,kari 99%on(nincs procilimit)
Draga tap meg maximum FX huzashoz kellett anno,egy kis celeront barmilyen otvar elvisz huzva is gond nelkul.huto kell egy nagyobb,de erre se kell szorni a penzt,vannak jok olcson.oc nelkul is megeri rakni ra egy komolyabbat.na roviden errol ennyit.
Húú, köszi, hogy ennyien segitettek :)
De nem tudjátok a meglevő hardwarejeimet, ami igazából az én híbám :)
GTX 750 OC 1GB
Xilence performance 500
Na ehez kéne egy széthúzható jó alaplap, olyan ami nem csak 2-3 évig lesz jó. És 8 giga ddr4 memoria bele, az még nem tiszta, hogy milyen sebeségü. Szerintem G4400-et veszek, jól van az úgy fél 1 évig. Tényleg az alaplap a fontos, hogy az üssön nagyon :) De 35k-nál többet nem szeretnék rá költeni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!