Ez jó konfig így? Passzolnak egymáshoz az elemek?
ASROCK H170M Pro4S
INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT HX424C12SB2K2/8
FSP Hexa+ 400W
ADATA 240GB Premier SP550 SATA3 2,5" ASP550SS3-240GM-C
Később még érkezik a csomagba egy gtx1060 3gb-os videókártya.
Háznak Zalman T5 vagy CORSAIR Carbide Series 88R lesz ezt még nem tudtam eldönteni.
Vélemény?

felesleges ilyen drága alaplap ...
Supports Dual Channel DDR4 2133
A legolcsóbb DDR4-es H170es lapot választottam.
Mit ajánlasz nem ilyen drágán?
Való igaz h m2 slotot és raidot se fogok használni. Mi a gyengébb alternatíva?

Mire kell? kihasználod a H170 lap előnyeit, mint SSD cache meg RAID rendszer, plusz kimenetek, stb? Ha nem tudod miről van szó, bőven sok neked egy B150-es lap is (vagy H110-es).
csak akkor vegyél 2400-as ramot ha egy árban van a 2133-assal, mivel az alaplap nem tud 2133-nál nagyobbat kezelni, így a magasabb órajeled le lesz korlátozva 2400ról 2133-ra (vagyis felesleges pénzkidobás).
Táp eléggé viccnek tűnik ilyen komoly gép mellé, xfx ts 430, corsair cx430, be quiet pure power 400w, fsp hydro, stb. 13-14 alatt ne nagyon nézegess.
Felhasználási cél? Ha már 240 GB-os ssd-t teszel bele. Játékra teljesen felesleges, csak 2 pálya közt töltesz be gyorsabban ha ssd-re rakod. Ha sok munka programod lesz rá rakva, akkor okés.
Házból jobb lenne olyat venni, amibe ATX lap is belemegy, így nem szívatod meg magad, ha később cserélnéd a gép belsejét. Olcsóbb kategóriában ott van pl a Raijintek Arcadia.
Játékra kell. WoW, Overwatch, semmi komolyabbra, de azokat maxon tökéletesen futtatva.
játékok, meg op rendszer kb 150gb és azt szeretném hogy gyorsabban töltse be a pályákat is.
Ramot azért néztem mert cl12-es. Alaplapnak B150-eket néztem még, de arra azt írták irodai célokra szánt jószág.
Táppal mi a probléma? Lehet nem gyenge a gép, de attól még az intel és gtx nem zabál sokat tudomásom szerint.
Közben azért meglesem amiket ajánlottál.
Van egy régebbi gépem Corsair Carbide 200R házzal, ha később újítok akkor abba lesz a költözés. Most direkt nézek mATX házat, csak még nem tudom melyiket. Corsair-ral jó a tapasztalatom, de kétszer annyiba kerül mint Zalman és nem akarok felülre venti helyet, mert úgy se kerül bele semmi.
Kérlek ezekről is fejtsétek ki véleményeteket.

Ha nincs több igényed, hajrá 14 ezer egy hdd, végül is, később is mehet bele.
RAMnál akkor számítana neked a CL, ha 200 meg 300 órán át pörögne a gép maxon, akkor 1-2 órát nyernél a számítással. Játéknál ez semmi, mert nem az lesz a szűk keresztmetszet, vagyis cl15-tel ugyan úgy vidáman folyna az élet. Persze nyugodtan veheted ezt is, mert jó RAM, csak nem fogod kihasználni.
B150-es lapok normál felhasználásra vannak. Tudod van a normál, mint irodai, játékos felhasználás, meg van a munka típusú (H170, Z170) ahol már kellenek az olyan exrták mint ssd gyorsítótár, M.2-es csatlakozó a gyorsabb adat íráshoz meg olvasáshoz stb, meg van a tuning (Z170), ami extrém mindent maxra gémer vérpistike vagy nagyon komoly munkához kell, mert jobb már nem érhető el a piacon vagy nagyon drága lenne.
Egy MSI B150M Mortar több mint elég neked, minőségben messze felülmúlja az általad kinézett lapot.
Táppal az a gond, hogy az alsó kategória legalsó szegmensében van. Olyan, hogy kényszer megoldásnak jó, másnak nem. Nem a védelméről híres szerencsétlen, ahogy a túl és alul feszültségnél is épp hogy megállja a helyét. Ha már 200e+ a géped belseje, akkor adjál némi minőséget a tápnak is, mert ha pont egy silányabb darabot fogsz ki, nagy baj esetén lehet nem csak a táp füstöl el, hanem más is (pl új proci megint 60e, új kártya megint 90e, megéri így 4-5 ezren spórolni, hátha messze többet buksz?). Nem mondom, hogy baj lesz, lehet 20 évig elmegy neked ez a táp. De lehet az első nap belevág a villám a házba és viszlát táp. Meg alaplap. Meg processzor. Meg a többi.
Ha alapból mATX házra gyúrsz, akkor semmi, vedd csak azt. Én mindig is ATX lap meg ház párti voltam, így több a hely a vga alatt, jobban le tud hűlni (persze ez csak saját vélemény).
Így már értelek.
Egy MSI B150M PRO-VDH mi a véleményed ahhoz képest amit te mondtál?
Ez már olcsóbb is egy hangyányival.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!