Mit gondoltok erről a konfigról?
Alaplap: MSI B150 PC MATE
Processzor: INTEL Core i5-6500 3.20GHz 1151 BOX
Memória: HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/16
Videókártya: MSI GTX 1070 ARMOR 8G OC GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 OC PCIE
Merevlemez: WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SSD: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU (5 év garancia)
Ház: ZALMAN Z3 Plus fehér
A táp hiányzik, sajnos nem tudom melyik gyártótól érdemes választani, ahol van teljesítmény és megbízhatóak.
Nyugodtan javasolhattok bármi változtatást az összeállításon, akár VGA más gyártótól, vagy alaplap, ram stb..
A Z9 Neo házat időközben megnéztem, jól is néz ki, és több ventilátor van benne, szóval az cserélve.
Az SSD szintén cserélve nagyon dicsérik ezt a fajtát amelyiket javasoltad.
VGA szintén cserélve az olcsóbbra.
A ramoknál néhány %-os gyorsulást hoz a KIT ha jól tudom, szóval vehetem úgyis akár, de amit Te írtál az 3000MHz az alaplap viszont csak 2133MHz-et ír. Úgyhogy itt továbbra is nagy kérdőjel van számomra.
Jelenleg így fest a gép:
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2K2/16 HyperX Fury Black memória
Videókártya: GIGABYTE GV-N1070WF2OC-8GD GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 WINDFORCE OC PCIE
SSD: ADATA 240GB Premier SP550 SATA3 2,5" ASP550SS3-240GM-C
Ház: ZALMAN Z9 NEO fehér
Tápnak mit javasolsz? Amit írtál azt tuninghoz írtad nem?
A tuning az csak többletfogyasztást okoz, nem egy különleges fogyasztás fajta.
Amit írtam, az egy jó minőségű és hatékony tápegység, 300 max. 400W terhelésig tökéletes választás. A proci tuning amit írtam kb. annyit jelent, hogy 60W helyett eszik majd 110W-ot, összességében a konfig még tuninggal se megy 300W fölé (kivéve ha a videókártyát is tuningolod meg feszültségeket emelgetsz).
2133-on fog futni a 3000es ram is abban a lapban. Kivéve, ha Z170 a chipset, akkor futtathatod gyorsabban is. A Dual meg alkalmazás függő, hogy mennyit hoz, lehet a teljesítmény növekedés akár dupla is. (ahol számít a sávszélesség)
A spórolt összeget tedd az alaplaphoz meg egy hűtőhöz. Az LC-CC-95 nagyon jó hűtő, vagy ott a deepcool amit írtam.
Értelek. Tehát akkor mindenképp ezt a tápot javaslod nekem, igaz?
A processzor gyári hűtője nem elég? Mindenképpen ajánlott beszereznem egy általad javasolt hűtőt? Nem tuningolnék, de gondolom amúgy se épp erős a gyári hűtője az i5-nek, vagy igen?
Egy LC-CC-95 hűtő 3k, több mint ajánlott vétel!
Tápegység megfelel a célodra bőven, ha akarsz többet költeni rá, van feljebb is még :)
Corsair RM550x - 29,5k
Processzor hűtő: LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-95
Memória: Kingston 2x8GB DDR4 2133MHz HX421C14FB2K2/16 HyperX Fury Black memória
Videókártya: GIGABYTE GV-N1070WF2OC-8GD GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 WINDFORCE OC PCIE
Táp: BE QUIET! Pure Power 9 500W
Akkor ez lett a végleges verzió.
Lenne néhány kérdésem még így a végére.
A tápból melyikre gondoltál? Erre amit bemásoltam vagy a CM-es verzióra? (Ez nem tudom mivel másabb)
Mit gondolsz a végleges verzióról?
Meddig tervezhetek ezzel a géppel?
Köszönöm a türelmed, és az összes segítséget. :-)
A CM az moduláris, szerény véleményem szerint nincs sok értelme, ha van kábelmenedzsment, akkor a fölös kábelek elférnek ott. A modulárisnál meg elrakod valahova aztán majd elveszik :).
Nem értem miért veszed a lassabb memóriát. Ma melyik kéne inkább, ddr3 1066 vagy 1600, ha kéne venned? Ugye hogy a gyorsabb. Még akkor is, ha a lapod csak 1066-on futtatja, mert könnyebb lesz eladni is.
Illetve lett itt már faragva (ésszerűsítve) annyi az áron hogy a Z170-es Asrock lap beleférjen. Nem csak tuning lehetőségével tud többet, minőségi kondik, tápellátás, audió, stb.
Meggondolandó lenne amit az elején írtam, nagyobb SSD esetleg HDD nélkül. 480gb játékra tuti elég magában is, akkor nincs egy kerregő HDD a gépben. 2-3 év és az ssd-k még olcsóbbak lesznek, a hdd pedig már olcsóbb nem lesz az tuti se gyorsabb.
Ezeket ha megfontoltad (nagyon) rosszul nem tudsz dönteni.
Jó lesz a gép. Hogy meddig tervezhetsz vele? Hát csak az igényeidtől függ. Ha fullHD ultra@60FPS az elvárás, akkor szerintem 1-2 évig biztos bármilyen játékkal. Ha tudsz lejjebb adni az igényekből idővel, 5év múlva is jó gép lesz ez.
Plusz bármikor cserélhetsz i7-re is, illetve rakhatsz bele jobb VGA-t is (Z170-el tuningolhatsz is).
Egyébként az a Corsair táp nagyon komoly, igaz +10k, de az lenne a "tökéletes".
Rendben, azt hiszem sikerült meggyőznöd.
Alaplap: ASROCK Z170 Extreme4
Processzor: INTEL Core i7-6700 3.40GHz 1151 BOX
Processzor hűtő: LCPOWER Cosmo Cool LC-CC-95
Memória: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGB
Táp: CORSAIR RMx Series 550W
Kicseréltem az alaplapot, a processzort, a ramokat, és a tápot is az általad eredetileg javasoltra. A RAMból két fajtát találtam az egyik piros (3 év garival) a másik fekete (5 év garival) van egyéb különbség a kettő között?
I7-nél is ugyanúgy ahogy írtad átírható a BIOS-ban az a két dolog, igaz?
Mit gondolsz most, erről az összeállításról?
Proci itt 78,5k 3év garival. Viszont ha már i7 akkor komolyabb hűtőt néznék picivel, mondjuk ezt:
A kereted elég rugalmas :)
HDD + SSD helyett egy nagyobb SSD?
Adata SP550 480gb 37k. Azon el lehet simán férni már. SSD-nél sokkal nagyobb az adatbiztonság, mert nem megy tönkre, főleg ilyen atomstabil táp mellett.
Mi a véleményem? Az hogy tuti jó a gép, akár i5-el is egyébként. Te tudod mennyit szánsz rá.
Azért annyira nem rugalmas, de ha jobb terméket tudok venni némi plusz költséggel akkor elgondolkodom rajta, mint ahogy most is tettem.
De mennyire van szükségem nekem az i7-es processzora az i5 helyett? Inkább videóvágáshoz, videófeldolgozáshoz szokták javasolni az i7-est.
Szerintem nekem elég lesz az i5 is vagy mit gondolsz?
Egyébként iponról fogom venni, összeszereltetni.
A RAM-okról való kérdésem az előbb "átugrottad" kérlek vess rá egy pillantást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!