Laptop töltőjétől melegedhet a CPU?
Ha a laptopom töltővel való üzemeltetése közben nagyon melegszik, akkuval egyáltalán nem, akkor okkal gyanakodhatok, hogy meghibásodott a töltő?
Akkuval:max 60 fokos a CPU, de akkor már közel 100%os terhelés alatt van.
Töltővel akár 80 fokos is (100%-on), de szerintem feljebb is menne:(
Ugye a garancia a töltőre is vonatkozik?
A segítségeteket előre is köszönöm.
A laptop egy okos szerkezet. Ha úgy érzi nincs elég "kraft" (akku) akkor nem annyira szeret dolgozni, vagyis a proci és videokártya sbessége, valamit a képernyő fényereje vissza van véve. Ezzel energiát spórol -> tovább bírja akksiról. Érthető, hogy alacsonyabb frekvencián kevésbé melegszik.
Ha a "dróton dzsavel a petró" (töltő) akkor nem annyira fogja vissza magát, ráereszti teljes sebességen a gépet a feladatra. Nyilván jobban is melegszik.
A 80°C viszont sok. A laptop hűtése rendben van? Nem tiszta kosz a hűtést biztosító nyílás és a ventillátor?
Nem lehet annyira poros, mert fél éves.
Szétszedni nem akarom, mert van rajta garancia, meg nem is értek a laptopokhoz.
Akkor mindenképp azt mondjátok, h hardver baja van?
Mert akkor visszaviszem, h javítsák meg, bár nagyon nem lenne jó vizsgaidőszak közben gép nélkül maradni:S
Mennyire ártok így a gépnek?
Köszi, közben meg is oldódott, fogtam a proszívót is kiszívtam belőle az összes port(remélem)
Most alapjáraton 47-50fok, és max terhelésnél olyan 65 fokosak a magok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!