Jó lenne ez a gép játékra?
Sziasztok!
Egy gépet szeretnék összeállítani, amit majd játékra használnék FullHD felbontáson.
A jelenlegi gépem el szeretném adni (Intel C2Q Q9300, Új GTX750Ti, 8GB RAM, 500GB HDD, stb.) Olyan 50 körül gondoltam.. annyiért szerintem elvinnék.
Ehhez raknék hozzá ~ 100-120 ezret, és vennék egy másik, erősebb gépet.
Tehát max. 170-ezerből kéne egy gépet összeraknom.
Erre gondoltam:
CPU: IntelCore i3-6100 -> vagy i5 6xxx, de ezzel túllépném bőven a keretet..
LAP: MSI H110M GAMING
RAM: Kingston HX Fury 8GB
HDD: 1TB WD EZEX
TÁP: FPS HEXA+ 400W
VGA: MSI GTX1060
HDD: -> van itthon egy 200GB-os, átmenetileg jó lesz az is
Ez így 164 ezer most PCX-en. Házból egy Kolink Aviator M-re gondoltam, legutóbb 7-ezer volt PCX-en (ismerősömnek is ilyen van, nekem nagyon tetszik)..
Szóval olyan 170 körül lenne ez a gép. Szerintetek?
Jelenlegi gépemmel is tudtam/tudok játszani, de csak kis felbontáson, így is néhány játéknál processzor limitem van.. ezért kéne már a csere.
Processzorból muszáj i5-öt venni, vagy jó lenne ez az i3 is?
### A
Ahogy látom nagyon felment a ram ára. ez mitől van? Legutóbb sokkal olcsóbbak voltak a DDR4 ramok..
játékhoz uj videokártya kell(GTX 1070.GTX1060,amd rx 480 8GB)
8GB ram és 4magos CPU
egy i3 6100 tökéletes játékra nem feltétlen kell i5
a ramoknak meg azért megy fel az áruk mert sokan kezdik lecserélni a ddr2,3 as ramokat 4-esekre. és a az első géppel el tudod inditani a játékokat low medium átlagba de ha megveszed majd az újjat akkor az lesz majd a csúcs.
Rendben, köszi.
A 3GB VRAM nem lesz kevés FullHD felbontáson? A 6gigás változat drágább ugye ~ 20ezerrel.
Szerintem ne add el a gépedet.
Inkább nézd meg milyen táp van benne, mennyire gáz a gépház.
Megválnék az alaplaptól, procitól, ramtól.
Vennék egy i5 6500-at, b150 lapot, ddr4 ramot.
Mellé mehet a 750ti, a régi táp (ha jó minőségű) és a gépház, ha nincs nagyon leharcolva.
Az 500-as vinyóval nem tudom mi a gond, csapd mellé a 200-ast is, semmiképp ne add el.
Később fejlesztesz mindent, ami szükséges.
Ha nagyon nagy grafikával akarsz játszani, 3GB-ot meg tud pakolni az a gtx 1060, azért szokták inkább a 6 gigásat mondani. Nyilván ha mondjuk leveszed az árnyékot, visszaveszel kicsit nem lesz vele gond.
Ez is olyan mint a 2GB-os gtx 960 meg r9 380, aztán mindenki csak sír hogy max grafon 10 secenként döglődik a gép, mert betölti a VRAM-ot.
Szerintem jobban jönnél ki, ha csak proci/alaplap/ram (esetleg táp, ha az gagyi) cserét csinálnál első körben.
Azt a gaming feliratos valamit szerintem hagyjad, mert semmit nem ér, H110M Pro-VD, vagy ha ilyen árban gondolkodsz akkor egy MSI B150M Mortar lap.
proci ~ 10k
ram ~ 8k
vga ~ 27-30k
HDD ~ 5-6k (HA megveszik persze)
táp és ház nincs infó, legyen 10-12k
65 ezerért is elmegy ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!