Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tud Dual Channel...

Miért nem tud Dual Channel módba futni a ramom?

Figyelt kérdés

Alaplapom: ASRock - G31M-GS R2.0 ( [link]

Ramom: 2x2GB KIT-es (Transcend JM4GDDR2-8K)

Processor: CPU típusa DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)

Korábban futott de most valamiért a AIDA64 program így jelzi ki hogy DIMM1 és DIMM3 foglalatba van ram holott csak két foglalat van a ramnak. Ezt nagyon nem értem.

Bios-t is visszaállítottam a gyárira de akkor sem. Vezérlőpultba a rendszernél kiírja hogy 4GB.(Win7 home premium 64bit)

Videókártyám: AMD Radeon HD 6450 1GB (nem az alaplapit használom tehát a ramból sem vesz el)

2016. nov. 11. 22:02
 1/9 A kérdező kommentje:
És bekapcsoláskor is kiírta pár hónapja még hogy dual channel mode még a bootolás előtt. De most már nem írja ki ott sem.
2016. nov. 11. 22:03
 2/9 A kérdező kommentje:

A program is így jelzi hogy melyik foglalatba van. De csak kettő van az alaplapon akkor miért van DIMM3?

[link]

2016. nov. 11. 22:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értem a problémádat, ha a gép felismeri hogy megvan megvan a 4 Gb akkor mi a gond? Ha nem fut dual chanelen szerintem nem akkora gond, de ha nagyon zavar akkor rakd újra a gépet az sosem árt.
2016. nov. 11. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem az oprendszerrel van a baj. (amúgy eredeti home premium megvásárolt) Az a baj hogy eddig futott dualba de most meg már nem fut. Már a bootolás előtt mikor bejön sok írás processzor adatok stb. ott kiírta hogy dual channel mode de most már nem írja.
2016. nov. 11. 22:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Változott a gép teljesitménye? Mert ha nem akkor szerintem ne foglalkozz vele.
2016. nov. 11. 22:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre hogy változott volna. De ha valaki rájön mi lehet az oka azt megköszönném ha megírná. Előre is köszönöm.
2016. nov. 11. 22:22
 7/9 CspCsj ***** válasza:

Ha az Alaplap > Alaplap > Memóriabusz résznél Dual-t és 128bit-et ír, akkor minden rendben.

[link]

Egyébként azért látszik csak a DIMM1 és DIMM3, mert a memóriavezérlő így kezeli Dual-ban, és emiatt gyártották így.

Ha 4 memóriafoglalat lenne az alaplapon, akkor is a DIMM1-es és DIMM3-as foglalatokba kellene rakni a memóriákat. (vagy a DIMM2-es és DIMM4-esekbe)

[link]

2016. nov. 12. 06:31
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezt írja: [link]
2016. nov. 13. 19:05
 9/9 CspCsj ***** válasza:
Dual DDR2 és 128bit, szóval minden rendben. (Single DDR2 és 64bit-nél lenne probléma)
2016. nov. 14. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!