Mien videó kártyát vegyek a gépembe? GTA IV, CoD6, Nfs shift. Stb mennyen rajta viszonylag jól (full graf:D) min 1gb, minél nagyobb DDR :D (max 25k)
3,2ghz proci
proci: PCI Express
Minél nagyobb a p*csöd, annál jobb. Ez körülbelül ehhez hasonlítható.
Később majd rájössz, hogy ez sem teljesen így van. :) Jó ha nagy, de ha bazinagy, az már bizony kellemetlenné is válhat.
lehet akár 4 gb-os kártyád is, ha alacsony a GPU órajele, akkor nem érsz vele semmit, am 25e Ft-ból a legjobb kártya is csak közepes grafon vinné el
am én spróolnék(de nagyon sokat) és ezt venném meg: [link]
Szerintem a tanárod nem arra a számra gondolt... Hanem a másikra:
pl. HD 4850
A HD a mostani kártyáknál van, hogy a régebbiekkel ne lehessen összekeverni őket.
A 4-es a sorozat száma. A kártya fajtáját jelöli, minél nagyobb annál újabb. Most az 5ösnél tartanak.
A maradék: 850 a sebességre utal.
Jó példa erre (bár kicsit régi):
GeForce 5950 GT simán veri szinte az összes 6os szériás Geforce kártyát, kivétel néhány GT-s változat. (nem a grafika szépségéről beszélek, hanem a fps-ről.)
Ezen kívül még a memóriája sávszélességét is nézd, bitben van megadva. pl. 256bit DDR3 gyorsabb, mint 128bit DDR3, de lassabb mint 128bit DDR5. Ezeknek utánanézhetsz az interneten. (igazából a mhztől függ. sávszélesség*mhz = a kártya memórijának átviteli sebessége)
Szerintem egy 512es 256 bites, 4850 pont megfelel neked. 25000ftból pont ennyi telik ki.
az a kártya, amit kinéztél nem jó, a 4850 épp elég neked
vagy megveheted amit kinéztél, de számíts rá, hogy lassabbak lesznek a játékok, mint amilyen a 4850-el lennének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!