Mitől búg a hangszóró? Minek a hibája okozza?
Van egy 2.1-es hangszóróm, ami bekapcsolás után elég hangosan búg. Függetlenül attól hogy milyen állásban van a hangerő. Ez mitől lehet? Trafó vagy kondi hiba esetleg? Nem értek annyira a műszaki részéhez, de kiváncsi vagyok melyik alkatrész hibája okozhatja ezt. Mert már máshol is találkoztam ehhez hasonlóval. Hogy van egy kicsit hangosabb alapzaja az eszköznek.
Pl egy másik esetben szállítás után kezdett el csunyán zúgni a mélynyomó, de ez csak hangosabb zenénél hallható.
Ha levett hangerőnél is búg, akkor az aktív hangfal tápegységének a hibája okozhatja. Például valamelyik pufferkondenzátor megadta magát.
Ha csak feltekert hangerőnél van zaj, azt okozhatja a rossz árnyékolás, esetleg valamelyik üres hangcsatorna bemenet, amelyiken "fel van húzva" a hangerő.
A szállítás utáni mélynyomó "zúgás" nagyobb hangerőnél akár mechanikai sérülést is jelezhet, például a hangszóró lengőcsévéje körül. (főleg, ha csak nagyobb hangerőnél hallható).
Illetve a földhurok még kimaradt, mint lehetséges ok.
Igen, teljesen jogos a pont.
Érdemes elolvasni a linkelt leírást, de az ott szereplőkön kívül van még egy gyakorlati megoldás: az egyik (hálózati áramforrásra csatlakozó) készüléknél megfordítjuk a hálózati dugót, Vagyis felcseréljük a két lábát, úgy, hogy 180 fokkal elfordítva dugjuk vissza. Sokszor segít.
Köszönöm a válaszokat. megnéztem a linket, értem is valamilyen szinten.
A szállításos problémánál, csak annyit tudtam tenni, mivel hogy nem az enyém az eszköz, hogy kiszereltem és szemrevételeztem a hangszórót. Látszólag semmi fizikai sérülés nincs rajta, se egyik, se másik oldalon. Bár a ládába belenézve látni két kicsit pupos kondit a panelon. ezt jobban nem tudtam megnézni. a mély hangszóró cseréjével még megpróbálkozom.
A másikkal most az a helyzet, hogy azt csak bedugom a 230-ba, ugye földeletlen a kábel ezeknél, bekapcs a tekerős power gombot és zúg mint a rossz nyavaj.
Ennél csak a trafó tekercs van a ládában, a kis áramköri panel az egyik kis hangszóróval van egy házban. látszatra itt is minden okés.
Nem igazán tudom hol keressem ezt a földhurkot.
Fordítva bedugva a konnektorba nem hoz változást.
Kár hogy nem értek hozzá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!