Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet vegyek?

Milyen gépet vegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos a korábbi számítógépem már nem boldogul a mai játékokkal amit pár éve vettem, ezért újat szeretnék vásárolni, ebben kérném a segítségeteket.

Elsősorban játékokra használnám(Pl. Battlefield 1) illetve netezés, filmnézés.(Tv-n HDMI-vel)

A korábbi számítógéphez egy Dell U2312HM monitort használtam, nem tudom ez mennyire számít jónak napjainkban vagy érdemesebb egy új monitorra is beruházni az új PC mellé.

Az ár nincs meghatározva, de nem szeretnék elszállni. Ahogy a korábbi PC-m ezt is 2-3 évig szeretném használni.

2016. nov. 8. 23:05
 1/6 BM-Striker ***** válasza:

i5-6500

MSI B150 PC Mate

8-16 gb DDR4

RX 470, GTX1060, 1070

Fractal Design Define S

Coasir RMx 550w

Monitor nagyon jó, ha méret és felbintés megfelel.

2016. nov. 9. 00:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Továbbra is várom más emberek segítségét is.

Ez mennyi ideig lenne elég, hány évig?

Hol érdemes vásárolni ipon vagy pcx?

Egyébként monitorok közül melyik most a legjobb ár/érték arányú monitor? (hasonlóan a régi monitoromhoz)

2016. nov. 9. 16:23
 3/6 BM-Striker ***** válasza:

A processzor 2-3 évig bőven lesz, videokártyát meg akkor kell cserélni, ha teljesítmény már nem elég a számodra.

Mindegy.

Dell P2217H.

Ja igen gépbe meég megy Samsaung 850 EVO 250gb és WD10EZEX.

És he telik rá a i7-6700K +Asrock Z170 Extreme4 + Noctua NH-U12S. Ez tovább tart erősebb és értékállóbb, mint egy i5-6500, de szigorúan ár-teljesítményt nézve rosszabb, ha nem húzod.

2016. nov. 9. 18:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Sajnos ebben a proci húzás témában nagyon nem vagyok otthon.

SSD-t sem használtam még soha.

Ramhoz csak annyit írtál ,hogy 8-16 GB, de milyen márka és DDR4 vagy még jó a DDR3 azt már nem. És ezeknél is van több típus CL9 akár CL15 már.. ezeket se tudom mik. Mi szükség van egy 27.000 Ft-os tápra? Nincs olcsóbb ami szintén megbízható? A ház sem tetszik, viszont nem tudom mi alapján válasszak, mert ugye passzolnia kell az alaplaphoz stb...

Nem egyszerű dolog ez a számítógépvásárlás, teljesen tanácstalan vagyok.

2016. nov. 9. 19:07
 5/6 BM-Striker ***** válasza:

Nem muszáj húzni a processzort.

Ha SSD-re van telepítve a rendszer at egész gép érezhetően gyorsabb lesz.

RAM típusa mindegy, amíg az DDR4 és nem no name. Nincs érezhető kőlöncség agy gyorsabb és egy lassabb RAM között

A Mindkét lap amit írtam DDR4-es.

Egy jó minőségű tép hosszabb ideig kitart, csendesebb és megbízhatóbb. Az hogy fél-moduláris az a ház szellőzése szempontjából külön jó pont. Abba az árkategóriába, ahova egy 2-3 évre vásárolt gép tartozik ilyen árkategóriájú tépegység való. Vannak ennél drágábbak is, RMx egy eg jú ár-érték aranyú középketeóriás táp.

Milyen ház tetszik? Ha megmutatod milyen stílusút szeretnél, segítek választani egyet.

Az alaplapnak méretfaktor szempontjából kell stimmelni a házhoz. Minden egyéb csak külsőség.

2016. nov. 9. 21:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Miért ezt az alaplapot vegyem amit írtál? Miben különbözik például egy hasonló márkájú de Mortar, Bazooka nevű alaplaptól? Mitől jobb ez vagy azok? A videókártyáknál ugyanez a helyzet ott is van megannyi fajta, honnan tudom, hogy melyik a számomra legmegfelelőbb? Igazából ez az én bajom, hogy hatalmas a választék, és nem érzem, hogy ez vagy éppen az kell nekem. :( Ne haragudj, hogy sokat kérdezek biztos már nagyon unod.
2016. nov. 9. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!