Adott egy : ASUS EX-GTX1050TI-4G nVidia 4GB GDDR5 128bit PCIe videokártya. Belemegy ebbe az alaplapba? Acer Q35T-AM LGA775 DDR2.
Videókártya: PCI Express verzió
PCI Express 3.0 , GDDR5
Alaplap: Expansion Slots: 2 x PCI, 1 x PCI-Express x16, 1 x PCI-Express x1
Köszönöm!
Ha már fejleszteni akarsz, szerintem vagy várj még a 6. generációs Intel procival amíg értelmes lesz az árfekvése, vagy inkább a korábbi generációt válaszd. Az Intel nagyon elárazta magát. Ha a top i5-el számolunk, akkor
Intel Core i5-4690 3.5GHz BOX ~67.5ezer (84 Watt fogyasztás)
vs.
Intel Core i5-6600K 3.5GHz BOX ~74.5ezer (91 Watt fogyasztás)
Ehhez még az alaplapot is tegyük hozzá
ASUS Z97-P az i5-4690 procihoz ~30ezer
vs.
ASUS Z170-P az i5-6600K procihoz ~35ezer
Ezért a +12ezer jó magyar forintért annyi lesz a különbség, hogy DDR3 helyett DDR4-es memóriát kell venni, de sebességben semmi előnye, ha egyszer úgyis XMP-s DDR3-at raksz bele. Fejleszteni sem fogod sehova, mert megint kijön addigra majd egy újabb processzor foglalat stb. jó szokás szerint.
Én tavasszal fejlesztettem másnak gépet, és megmaradtunk a 4690-es procinál, pont a fenti okok miatt. Az már csak plusz hab a tortán, hogy tökéletesen érthetetlen módon az újabb generációs Intel processzor fogyaszt többet.
Úgy látszik az Intel beleesett az AMD 15 évvel ezelőtti hibájába, amikor az AMD legnagyobb ellensége az AMD volt...
A megmaradó +12ezret egyébként szerintem építsd be egy SSD-be való beruházásba, mert szárnyakat fog adni a gépednek!
Jó gépfejlesztést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!