Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan hegeszthetek meg...

Hogyan hegeszthetek meg sérült füllhallgató kábelt?

Figyelt kérdés

Tudjátok van amikor megtörik a menet és bizonyos szögben tartva még működik a füllhallgató.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ezt valahogy forrasztópákával vagy hegesztővel hogyan forraszthatom össze, mi a menete.

Köszi

2016. nov. 8. 16:56
 1/7 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Heggesztővel?

[link]

Megteheted ,hogy forrasztóval kiiktatod azt a részt, de hidd el, nem lesz jobb.

2016. nov. 8. 17:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Forrasztópákával megoldható. Ha mindkét hangszóróba külön kábel vezet akkor elég könnyű, ha öt darab lakkozott hajszálér fut egyetlen kábelben akkor picit nehezebb.

Hegesztő durva lenne ilyesmihez. :)

2016. nov. 8. 17:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Megoldható. Jó forrasztópáka és preciz kéz kell hozzá.

Nekem a jack csatlakozóban tört meg a kábel. Kicseréltem és működik. Elég nehéz a hajszálvékony kábeleket forrasztani, de nem lehetetlen.

2016. nov. 8. 18:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Es errol tudtok adni valami video anyagot?
2016. nov. 8. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt halandó ember nem forrasztja meg, robotokkal készültek.

Persze próbálkozni lehet.

2016. nov. 8. 20:52
 6/7 anonim ***** válasza:

A mai (legújabb) fülhallgatókat nagyon nehéz megforrasztani, ..lévén... a színes lakozással szigetelt,összvisz 0.4-0.5mm sodrott vezetékek (2-6db)vannak fő gumi/pvc szigetelés alatt,melyek a legtöbb esetben nem megszakadnak,hanem rövid-záródnak,és ez is elnémuláshoz vezethet.

Szóval még egy profinak is kihívás,kezdőnek nem ajánlom,miután 300Ft-tól már lehet venni 1 újat.

2016. nov. 9. 07:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Én egy 2000 forintos olcsó fejhallgatót javítottam meg. Szintén hajszálvékony lakkozott erek voltak benne. Sima forrasztópisztolyt és ónt használtam. Sikerült megjavítanom, és azóta is tökéletesen működik (1 éve!) pedig nagyon ritkán szoktam forrasztani (évente max 1x).

Szóval nyugodtan próbáld meg megjavítani, max nem sikerül! Én még egy olcsó fülest sem akartam eldobni, mivel a csatlakozón kívül minden más része tökéletes volt.

2016. nov. 9. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!