Mit ronthattam el a gépemben?
Üdv!
Nagyon ideje volt kitakarítani a gépemet belülről. Kiszedtem az egyik ramot, hogy le tudjam venni a proci hűtőjét, mert a bordákon is állt a por. Visszatéve mindent, nem kapcsolt be a monitor - semmi sípoló hang.
Kivettem a ramot, gép bekapcs, így működik. Kombináltam, egyik ki, másik be, most minden a helyén van, de csak az egyik ramot látja a gép (amúgy minden megy).
Most mi a túró történt? Megsérült volna a memóriamodul?
A memória egy elég kényes jószág. Érzékeny a statikus elektromosságra. Egyes esetekben az is elég lehet, ha megérinted valamelyik részét a modulnak. (szőnyegpadló, műszálas ruha, műanyag- vagy bőrtalpú cipő).
Nem véletlen, hogy a komolyabb szervizekben antisztatikus szőnyegen ül a műszerész, a csuklójára pedig földelő, antisztatikus csuklópánt van csatolva.
Ha a RAM-ok közül egyesével mindet kipróbálod, könnyű kiszűrni, hogy esetleg melyik a hibás.
És csak egy tipp: még az is megoldás, ha más védőfelszerelésed nincs, mielőtt hozzányúlnál a géphez, megérintesz valamilyen földelt felületet (radiátor vagy hasonló), hogy kisüsd a tested feltöltöttségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!