Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit ronthattam el a gépemben?

Mit ronthattam el a gépemben?

Figyelt kérdés

Üdv!

Nagyon ideje volt kitakarítani a gépemet belülről. Kiszedtem az egyik ramot, hogy le tudjam venni a proci hűtőjét, mert a bordákon is állt a por. Visszatéve mindent, nem kapcsolt be a monitor - semmi sípoló hang.

Kivettem a ramot, gép bekapcs, így működik. Kombináltam, egyik ki, másik be, most minden a helyén van, de csak az egyik ramot látja a gép (amúgy minden megy).

Most mi a túró történt? Megsérült volna a memóriamodul?

2016. nov. 7. 23:09
 1/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Az is lehet, próbáltad már kifújni a memóriasínt? Lehet belement valami szösz.
2016. nov. 7. 23:23
 2/4 Lajos54 ***** válasza:

A memória egy elég kényes jószág. Érzékeny a statikus elektromosságra. Egyes esetekben az is elég lehet, ha megérinted valamelyik részét a modulnak. (szőnyegpadló, műszálas ruha, műanyag- vagy bőrtalpú cipő).

Nem véletlen, hogy a komolyabb szervizekben antisztatikus szőnyegen ül a műszerész, a csuklójára pedig földelő, antisztatikus csuklópánt van csatolva.

[link]

Ha a RAM-ok közül egyesével mindet kipróbálod, könnyű kiszűrni, hogy esetleg melyik a hibás.

És csak egy tipp: még az is megoldás, ha más védőfelszerelésed nincs, mielőtt hozzányúlnál a géphez, megérintesz valamilyen földelt felületet (radiátor vagy hasonló), hogy kisüsd a tested feltöltöttségét.

2016. nov. 8. 12:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi, nem nyugodtam bele a dologba. Alaposan kifújtam a slotokat, és a modulok érintkezőit is finoman tisztításnak vettem alá. Ezek után már látja ismét mindkettőt, gond nélkül.
2016. nov. 8. 23:52
 4/4 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Úgy kell azt, bárcsak mindenki így tenne ;)
2016. nov. 8. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!