Hogyan oldhatnám meg a vertikális szinkronizációt?
A probléma a következő:
ASUS ve 228T monitorom idén lett 6 éves, és kb szeptember óta olyan probléma figyelhető meg rajta hogy szétesik a kép.
Ez az egyfajta "tearing" effektus jelenik meg, csak érdekes módon blokkokban. Pl a monitor közepén egy 3x3-as részben késik a kép, vagy szétcsúszik, de inkább késik. Pl villódzásnál azon a blokkon akkor fehér a kép amikor mindenhol már fekete, magyarán a monitor 1-1 blokkjain a megjelenítés késik már ms-t, vagyis szétesik a kép.
A GTA V-ben azonban szintén ez volt. Bekapcsoltam a V-Sync-et, és érdekes módon nem esett szét a kép egyáltalán! Minden működött rendesen.
Ha kiléptem akkor a driver szerint az AMD FreeSync nem támogatott a monitorom által.
Pedig eddig nem volt ilyen gondom, csak szeptember óta csinálja ezt, de többnyire csak netezésnél játékoknál nagyon ritkán/sose.
Magyarán a vízszintes szinkronizáció ki van kapcsolva és csak 1-1 programon belül tudom használni, holott lehetne akár folyamatosan is, mivel a monitorom képes erre, csak a h*lye AMD driver gondolja úgy hogy nem.
Mit tehetnék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!