SSD-n hány százaléknyi szabad helyet illik hagyni? Min 10? vagy 20%?
Figyelt kérdés
Uyge eleve a vezérlő 10%-ot lecsíp spare area-nak.2016. nov. 3. 19:55
1/9 anonim válasza:
25% az alternatív én így olvastam elég sok helyen( [link]
2/9 anonim válasza:
10%-ot.
Magyarul egy 120 GB-os SSD-nél ami 111 GB-ot mutat teljes tárhelynek abból azt a 11 GB-ot el kell engedni.
3/9 A kérdező kommentje:
na jó kap 20-at
2016. nov. 3. 20:03
4/9 anonim válasza:
Egyszer teleraktam az egészet, az utolsó 200 MB helynél kezdett el köhögni, onnantól használhatatlan volt. Mondjuk én nem kímélem, minden onnan fut, oda töltök stb.
Most 246 nap működési idővel 34TB írt adatmennyiséggel még jól van. Pedig egy időben linuxon a TRIM-et sem kapcsoltam be. A legolcsóbb Kingston V300-as. Az árát mondhatjuk visszahozta.
Használni kell, nem Te vagy érte, hanem fordítva.
5/9 anonim válasza:
#4 de azért nem akarja tönkretenni hogy egy év után már dobhassa a kukába
6/9 anonim válasza:
...Nem kell a kukába dobni egy év után.
7/9 anonim válasza:
A Windows frissítések betöltik a maradékot, ne aggódj!
8/9 A kérdező kommentje:
Az biztos nem. debian linux.
2016. nov. 4. 11:10
9/9 anonim válasza:
Akkor viszont érdemes lenne megnézned a következőt:
etc/cron.weekly, van e fstrim fájl (ez a heti automatikus TRIM
Ha nincs, akkor manuálisan kell bekapcsolni és ütemezni. Bár az új disztrók tudják már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!