I5 4690K hogy is van ez?
Alap órajel 3.5GHz, Turbo: 3.9GHz
Hűtő: Arctic Freezer 13
Tuning esetén is érvényes az alapórajel, valamint a turbó órajel, vagy az igénybevételtől függetlenül mindig 4.4GHz-en ketyeg?
Egy-két vidón láttam GTX 1070-es párosításban kimaxolt beállításoknál bottleneck-et.

Alapvetően 3.5GHz-en fut a proci. Ha ez kevés, akkor magától megemeli az órajelét 3.9 GHz-re programozás alapján. Ha te ezt costum módon felülírod BIOS-ban, akkor fixen annyin fog menni, amennyire te felhúzod, értelem szerűen jó hűtés, lap, táp kell hozzá.
Ezzel a fajta hűtővel 4.5 GHz fölé már nem érdemes menni, mert nem tudná megfelelően hűteni, oda már komolyabb lég-, de inkább vízhűtés kéne.
Mondjuk kíváncsi lennék arra a pár videóra, mert hogy 1 vagy 2 mag eléri a max pörgést ok, de mind a 4-en húzva mostani játékoknál, oda aztán kell az optimalizálatlanság. Én gyári órajelen bőgetem és semmi gond nincs vele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!