Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől kattog a merevlemez?

Mitől kattog a merevlemez?

Figyelt kérdés

Új alaplapot és procit vettem, és az összeszerelés után a HDD-m kattog. Alaplag: Gygabyte Z170X G3. (SATA3).

A régi hdd-m SATA2 és azt hagytam meg. Olyan hangot ad, mintha parkolóba tenné a fejet, de kikapcsoltam minden energiatakaréskos dolgot a HDD-vel kapcsolatban és így is csinálja. Az előző alaplappal soha nem volt ilyen.

2016. nov. 1. 19:07
 1/5 anonim válasza:
Akkor nagy valoszinuseggel az alaplappal van baj. Régen raktad be a màsik merevlemezt? Mert ha igen, az is lehet, hogy a géppel van baj. Bocs, nem volt valami Hasznos ez a válasz.
2016. nov. 3. 08:23
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Igen, ezen én is elgondolgodtam már.

Ezt valahogy kilehetne deríteni, hogy az alaplapnak van baja?

Most tervezek SSD-t meg 1TB-os HDD-t venni.

Ha az új HDD is kattogni fog, hát eldobom az agyam.

2016. nov. 3. 14:04
 3/5 pettyesz válasza:
Próbáld meg úgy, hogy csak a táp csatlakozót dugod rá a HDD-re, ha így is kattog, akkor az nem alaplap.
2016. nov. 3. 14:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Letöröltem az Intel Rapid Store progit ami valami energia gazdálkodási cuccos is egyben. !Eddig! nem kattog. Lehet ő kapcsolta ki be a HDD-t (parkolóba és vissza) ?
2016. nov. 3. 14:57
 5/5 pettyesz válasza:
Érdekes. Ilyen funkciójáról eddig nem tudtam, de ettől még lehet...
2016. nov. 3. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!