Miért hívja az Nvidia GTX 1060-nak a 3 GB-os verzíót?
Figyelt kérdés
A GTX1060 3GB verziójánál csak engem zavar, hogy a 6GB-oshoz képest nem csak a VRAM lett kevesebb, de a CUDA magok (1152 vs. 1280), és a TMU száma (72 vs. 80)sem egyezik meg, az azonos típusjelzés ellenére? Ha már megnyesték a hardvert, nem kellett volna az elnevezésében is tükrözni ezt?2016. okt. 30. 20:48
1/5 anonim válasza:
Én elneveztem, GTX 1060 Light Edition 3GB.
2/5 anonim válasza:
Mert az nagyon pici nyesés, és a lényeg lényegében csak a vram maradt.
3/5 anonim válasza:
Mert ők gyártják, ezért úgy nevezik el, ahogy akarják, és be is jön nekik. Lásd a laptop-tulajdonosokat, akiknek képtelenség megmagyarázni, hogy az ő i7-esük vagy GTX980-asuk a közelében sincs az asztali verzióknak.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy pici nyesés, de egy herélt disznót sem adhatunk el tenyészkannak, pedig ott is csak egy pici nyesés a különbség. :D
Ha tényleg jelentéktelen az e miatti eltérés, akkor minek kellett nyesni?
A laptopoknál legalább odabiggyesztenek valamit a típusjelzések végére. Egy "M" betűt, vagy a processzoroknál egy "U"-t, amivel jelzik, hogy eltér az asztali példányoktól.
2016. okt. 30. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!