Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 10 emberből 8 miért mondja...

10 emberből 8 miért mondja azt hogy a gyári intel proci hűtők egy hulladékok?

Figyelt kérdés

2016. okt. 29. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
mert buták mint a pcsa
2016. okt. 29. 21:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Való igaz, hogy nem képviselnek túl magas minőséget, viszont mivel a processzorok sem termelnek sok hőt, ezért az elvezetéséhez legtöbb esetben elegendő a gyári megoldás.
2016. okt. 29. 21:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem i5 4570 proci van és semmi problémám a gyári hűtővel.
2016. okt. 29. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az eddigi válaszokkal, főleg azzal, hogy buták.

A gyári tökéletesen elég az adott CPU-ra.

Ha esetleg olyan helyzetben van valaki mint én, hogy nyáron bekacsint a szobába a 29-32 fokocska akkor azért egy Gammaxx 300 nem árt ha van, mert halkabb lesz és jobb lesz a hűtési teljesítmény valamint más lesz a légáramlat a CPU-nál.

A harmadik megoldás pedig az, hogy ha valaki K-s procit vesz, akkor azért értelem szerűen adja már meg a módját legalább egy 212 EVO társaságában.

2016. okt. 29. 22:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem azzal van baj, hogy elég e, hanem azzal, hogy csapágyas lesz 1 éven belül.
2016. okt. 29. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem az intel gyári hűtői rosszak, hanem a gyári hűtők általánosságban. És pontosan azért, amiért ugyanezt mondják a referencia gpu k hűtőire is - ezeknél a hűtőknél két szempont van a tervezéskor, legyen minél olcsóbb, és lássa el a feladatát. Vagyis jó eséllyel a gyári határon fog pörögni, iszonyat hangosan.

Természetesen nem fog túlmelegedni vele a processzor(a közhiedelemmel ellentétben gyári órajelen az fx cpu k is vígan elvannak a gyári hűtőikkel - a magasabb tdp, és alacsonyabb maximális terhelhetőség ellenére), viszont ha ezen felül más is érdekel, pl hogy ne a maximális megengedett hőmérséklet határát karcolja állandóan, vagy hogy ne adjon ki magából porszívót megszégyenítő hangot akkor érdemes lecserélni. Akkor is, ha nem K-s procid van.

[megjegyzem a többi válaszolónak nem kéne ennyire az intel fszát nyalogatnia, referencia hűtő konkrétan egy alkalommal volt jó, és az is amd től jött]

2016. okt. 29. 22:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Mert azok is. És az AMD-é is, kivéve talán a legújabbakat amit a drága APUkhoz adnak.

Persze ha csak netezel, akkor azok is csendbe vannak, attól is függ mit csinálsz a géppel.

3-4 ezerért már kapni rendesebb léghűtőt, azért a 20-30-50-100 ezres proci árába az ember lazán belepréseli ezt a kis pénzt aztán nincs vele gondja jó ideig.

2016. okt. 29. 23:08
 8/9 Gryphon ***** válasza:
I5 6500..simán jó a gyári hűtő
2016. okt. 29. 23:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha van egy jól szellőző házad, és nem fogsz nekiálni feszültséget emelni meg ilyenek akkor semmi gond a gyárival. Bár én is 8-10fokkal kevesebb értéket kaptam amikor rászereltem egy rendes hűtőt.
2017. jan. 17. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!