Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes ezt a monitort venni?...

Érdemes ezt a monitort venni? Van ellene valami érv?

Figyelt kérdés

[link]

21,5" tűnik ideálisnak nekem, mert 23"-nél Full Hd-vel még mindig zavaróan nagyok számomra a pixelek. Tudom, nem óriási a különbség, de mégis így jobb (0,24 mm-es pixelek), a monitor mérete pedig a minimum még élvezhető.

Tehát olyan monitort keresek, ami ekkora, és full hd. Játék NEM. Általában közelről fogom nézni. Az ára nem sok nekem.

Érdekes, hogy nem nagyon látok véleményt, tesztet, kicsomagolós videót róla.

2016. okt. 25. 21:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyedül a HDMI -t hiányolom.

De ettől függetlenül jó.

2016. okt. 25. 21:45
 2/4 anonim ***** válasza:

A HDMI a legkisebb baja, ott a DVI és a Displayport rajta, hangszóró nincs benne, így hangot nem kell hozzá vinni.

IPS is van már ennyiért.

2016. okt. 25. 21:48
 3/4 anonim ***** válasza:

#2: ez a Samsung IPS verziója: PLS.

kb. ugyan az, csak licencelés kérdése.

2016. okt. 25. 21:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Kiszámoltam, hogy a pixelek csak 7%-kal kisebbek (23-as vs. 21,5-ös monitor), amiről nehéz elhinni, hogy látható különbség. Vagy lehetséges, hogy mégis?

Ha nincs különbség az emberi szemnek, akkor talán mégis a 23"-as méretben kéne gondolkodnom, de jobb minőségűben.

Talán minőségileg volt rossz, amit teszteltem - egy Acer 23"-ast, mert van egy erős gyanúm, hogy ott a panel minősége gyenge volt, hogy nem értek rendesen össze a pixlelek, négyzetrácsos volt.

Érdekes módon az ősrégi (15 éves) LCD monitornál a felbontást épp tűrhetőnek érzem, ugyanakkora méretű pixelekkel...

2016. okt. 26. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!