Bobi69 kérdése:
2 rendszerhűtött lehet-e ugyanoda tenni?
Elvileg lehetséges, de szerintem nem fogja sokkal növelni a légáram sebességét. Ugyanis a két ventilátor külön külön X sebességre gyorsítja fel a levegőt, a mögötte lévő meg ezt a levegőt kapja meg, és ő is csak X sebességre tudná gyorsítani, de mivel a levegő már olyan gyors, nem fog rajta változtatni. Szerintem csak minimális lesz a különbség, mivel a két hűtő könnyebben alakít nyomáskülönbséget a két oldalt, de ettől szerintem max 10%-ot gyorsul a levegő. Ugyanakkor vannak CPU hűtők, amin több hűtő van egymás után, persze bordákkal elválasztva. Én inkább vágnék egy új lukat a gépházra:D
2016. okt. 24. 22:37
[link]
Itt ugyan cpu hűtésről van szó, de jól látható, hogy semmi értelme, és legtöbb esetben csak lassítják a légmozgást az egymást takaró ventilátorok.
2016. okt. 24. 22:42
3/12 A kérdező kommentje:
Nem is rossz ötlet, hogy várjak még egy lyukat :D De a gépem "kialakitása" miatt csak 2 9cmes férne el rajta. De viszont ha van 1 főlös hűtom akkor jó ha van még 10% nem? :)
Szerintem annál több hőt termel a plusz venti.
2016. okt. 24. 22:48
5/12 A kérdező kommentje:
Akkor nem lesz :)
Viszont a cpu hűtó a másik kérdésem, külön kérdésként akartam feltenni. Szóval... milyen cpu hűtött ajánlotott ami nagyonnagyon hűt is kb 6-8 akár 10 ezer ftos is lehet és ne kelljen az alaplap aljával bütykölni és egy noob szerelő is feltudja tenni törés veszélye nélkül, én már eltörtem egy gyári hűtött. Overclockolva lesz rendesen, nem sajnálom. És fontos, hogy más alaplapokhoz is jó legyen, most 1156-os van, de tervezem lecserélni
Nem az a lényeg hogy hány hűtőd van. A lényeg hogy a befújt és a kiszívott levegő milyen arányban van. Ha vágsz egy lukat és teszel be még ventilátort, lehet hogy csak rontasz a helyzeten mert felborítod a légáramlatokat. Valamire való háznál azért oda szoktak figyelni erre. Van amin van extra ventillátornak hely, de az nem kötelező! Az arra van ha esetleg drasztikusan megváltozik az áramlat, pl mert beraksz még 2 videókártyát, vagy egy vízhűtést, ami kintről szív levegőt. Az az egyik csak hogy ronthatsz a hatásfokon, de pl ha túl sok a kifújt levegő, akkor nem a befújt lesz a egyetlen áramlat, hanem minden résen, lukon fog szívni ami nincs szűrve filterrel és nagyon fog porosodni a gép belseje. Az sem mindegy hogy mekkora az a ház. Csak egy példa, nem a számok a lényegesek. Van két ventid, ami megmozgat egy köbmétert percenként. Ez egy kicsi házban szélvihar. Ugyan ezt a ventit képzeld el egy kézilabda csarnokban. Ott lepkefing.
2016. okt. 24. 23:34
Az meg hogy milyen CPU hűtést ajánljon valaki, ahhoz tudni kéne milyen processzor és milyen ház. Hiába teszel bele Dark Pro tökömtudja mit, ha megfullad a házban.
2016. okt. 24. 23:37
8/12 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet ill van :)
Egy ilyen nagy shankoon házam van és benne egy 1156os ház jelenleg i3-as procival, de mondom akarok venni egy másik alaplapot, szóval arra is kéne.
Ilyen házam van, egy beépitet sexy hűtő
[link]
i3-????
A házba van egy nagy elől és egy 120-as hátul, plusz amit a táp szív. Ennek elégnek kell!!! lennie. 155 mm-es CPU venti fér bele maximum. Már a Cooler Master Hyper 212 Evo sem férne el benne. És felesleges is lenne. Ha már nagyon húzni akarod, és tételezzük fel hogy lehet is, akkor egy Noctua NH-L9x65 vagy L9a szerűben gondolkozz.
2016. okt. 25. 00:04
2016. okt. 25. 00:16
Kapcsolódó kérdések: