Mennyivel teljesítene jobban a gépen ezzel az új procival?
Mostani gépem:AMD FX 4100,8GB RAM,R9 270X 4GB,Corsair VX 450W táp,Asrock 990FX Extreme 3 alaplap.És szeretnék bele venni használtan I5 4690K és valami Z97-es alaplapot.És a procim felhúzni meg a videókártyám is felhúzni.Nem lenne baj?meg hogy mennyi vel több fps-em lenne +ba?
Válaszokat előre köszönöm! :)
Alapon is CPU teljesítményt megdupláznád,
de VGA -t nem piszkálnám, húznám, hanem majd azt is cserélném.
(Nem érdemes amúgy húzni a CPU -t se, egy pici teljesítményt lehetne nyerni, de komoly hűtés kell majd hozzá)
Ezt most nem értem, ha az FX4100-at eladod, és helyette Inteles cuccra váltasz, azt nem kell húzni, az alapból elég erős lesz.
Tuningolni a mostani processzort kéne inkább, mert eléggé vérszegény.
A videokártyát meg hiába tuningolod, az egy nem túl erős kártya, ha húzod, akkor se lesz sokkal több FPS-ed, max hamarabb elhalálozik.
A skót azt mondatja velem, hogy inkább, mivel a cucc megvan, a kis FX-et cseréld csak le. Egy 8320-as példány ideális jelölt volna. A táp miatt sem aggódnék, nekem ugyanez, egy 8350-et vitt, 270X-el.
Megspórolnál ránézésre....jó sok pénzt. Lehet egy magon gyengébb teljesítményt kapsz, de nem is kerül annyiba és szerintem ma bőven elég a 4 modul, nyolc mag(kinek mi tetszik)
És akkor most mi a kérdésed?
Ez a konfig procicsere után se lesz sokkal jobb, mert a VGA ennyit tud. Szinte nem több FPS-ed ha FX6ezrest, vagy FX8ezrest raksz bele, vagy ha Intelre váltasz, akkor se.
Ahhoz jobb VGA-t kellett volna venned.
FX6ezer jobban passzol a VGA-hoz, procilimitet kiküszöbölöd vele.
Ja igen, ez volt a furcsa:
"én a VGA-t most vettem, és nem akarom cserélni mert NEM VAGYOK MAXIMALISTA"
És ezzel szemben a kezdő kérdésed arra irányult, h K-s jelzésű i5-öst, meg hozzá egy tuningos lapot vennél, akkor mennyivel teljesítene jobban.
Hát a K-s i5-öt, meg a Z97-es lapot éppen, h a maximalisták vették inkább. :)
Neked elég lett volna egy FX6300, meg egy GTX 960, (vagy R9 380) körüli VGA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!