Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezen a gépen menne a Windows 10?

Ezen a gépen menne a Windows 10?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy van egy nagyon régi gépem (tényleg nagyon régi)

AMD Sempron (tm) processor LE-110 1.90GHz

1GB RAM

VIA Chrome 9 HC IGP

40GB HDD

Amin ugye persze még Windows XP van ami nekem tökéletesen meg is fele(t) eddig mert amilyen ritkán ülök gép elé bővel elég a többi dolgot már mobilon és tableten szoktam csinálni!

Na de ugye mondanom sem kell hogy most már szinte nem is nagyon szoktam rajta nagyon csinálni semmit sem mert már akad meg stb. pedig 1-2 éve még lehetett rajta online filmeket nézni, youtube, stb, na de hát már az XP egy pár éve meg is szűnt már a böngészők sem frissülnek rajta!

De azért mivel még néha mindig le szoktam ülni nagy ritkán a gép elé arra gondoltam, hogy veszek egyet használtan és konkrétan találtam is egyet használtan fent valami oldalon ahol meg is lehet rendelni konkrétan erre gondoltam:

FSC Esprimo P7935

Intel Core2Duo E8500 2x3.16Ghz

4GB memória

160GB HDD

DVD

Ez egy oldalon van fent nem tudom most kimásolni a linkjét de amúgy sincs több infó oda írva tehát ez konkrétan 20 ezer ft ba kerül nem is nagyon akarok ettől többet költeni rá mert úgy gondolom, hogy ha megvenném akkor sem csinálnánk rajta több mindeni mint most, mert a mostani már semmire sem használható!

De arra lennénk kíváncsi, hogy ha ezt megveszem ezt tudom-e használni úgy egy modern op rendszerrel mondjuk a Windows 10 el, hogy egyáltalán semmi akadás ne legyen rajta a következőkhöz használnám csak: internet megnyitva mondjuk 4-5 oldal, facebook, youtube, zene, film, És nagyon nagyon ritkán torrent!

Tehát tényleg a legalapvetőbb dolgokhoz kellene, és nem is akarok ettől többet rákölteni, ha ez elég a win 10 hez és akadás mentesen tudom rajta csinálni a fent említett dolgokat mert amúgy is csak ritkán használom mint mondtam tehát mondjuk olyan dolgokat hogy játék azt egyáltalán nem csinálom rajta semmilyent sem!

nagyon megköszönném ha tudnátok nekem ebben segíteni!

Köszi

2016. okt. 19. 21:58
 1/10 Dongaben ***** válasza:
Hosszútávra érdemesebb újonnan építeni. A ház, de akár a táp is maradhat. (Ha elég...) Olyan 60-70-ért ilyen célra jó gépet lehet összerakni...
2016. okt. 19. 22:03
 2/10 A kérdező kommentje:

Értem, ezen majd el gondolkozom, de a fent említett gép specifikációjából ítélve elfutna rajta mondjuk egy Windows 10 de azért kényelmesen úgy értem, hogy ne akadjon, mert arra leztem volna kíváncsi!

Na meg azon a gépen eredetiség win 7 volt remélem a 10 nél sem lesz majd probléma mondjuk a illesztőprogramoknál!

2016. okt. 20. 01:17
 3/10 T/Z ***** válasza:

FSC Esprimo P7935

4GB memória

160GB HDD

DVD

Ez a cucc 20ezerért teljesen rendben lesz arra, amire használni akarod majd.

A Core 2 sorozat legnagyobb processzora van benne, és a ram is pont elég hozzá.

G41-es chipset, Intel GMA 4500MHD IGP. Ez is tökéletes még HD tartalmak lejátszására is.

Win7 megy rajta, de felteheted a Win10-et is, max lehet ahhoz nem mindenhez talál drivert.

2016. okt. 20. 01:45
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ha a Windows 10 jó lenne rá akkor azt teszem fel mert most csak az van de ha mondjuk az nem jó rá akkor max szedek le egy masikat mondjuk a 7 est.

Na és igen én is attól felek, hogy nem találok majd mindenhez megfelelő drivert és akkor az már úgy megint nem lesz stimm!

Köszi!

2016. okt. 20. 13:51
 5/10 A kérdező kommentje:

De én ha lehetne akkor a fent emlitett gépre mindenféleképpen a windows 10 et tenném fel rá ha lehetséges lenne és persze ne akadjon legyen minden stimm, azokhoz amiket felsoroltam!

Köszi!

2016. okt. 20. 13:53
 6/10 T/Z ***** válasza:

Igen, én is úgy gondoltam, h előbb a Win10-et próbáld meg.

Ha netán nem lesz valamihez driver, akkor meg a Win7-et.

XP-ben nem kell gondolkodnod, a Win7 tuti megy rajta. :)

Iobit Driver Booster

Drivermax

Online Driver Pack

Ezekkel keress drivert, ez a legegyszerűbb.

Biztosan van még pár n+1-edik driver kereső, de vigyázz, mert nagyon sok közöttük a vírusos, vagy csak szimplán kéretlen programokat/reklámokat is telepítő alkalmazás.

Ezeknél is figyelj rá, h mit pipálsz be telepítés közben; és ha végeztél, szedd le a programokat, ne legyenek a gépen, úgysincs rájuk szükség többet - vagy legalább állítsd le, h a háttérben ne fussanak, és induláskor se induljanak el.

2016. okt. 20. 14:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen igen tudom ismerem ezeket a programokat én legutóbb xp-n csináltam az iobit driverboster-azt hiszem és mindent meg is tálált és fel is telepítette!

És meg annyi, hogy nekem azt is mondták már h ez a specifikáció ugyan édes kevés a win 10 hez na most akkor már tényleg nem tudom mi az igaz szerintem ez elég a win 10 hez és ahogy mondtad szerinted is, de én is úgy gondolom h amire hasznalom arra elég meg azért azt se gondolnám h atomerőmű kellene hozzá.

Tehát akkor te azt mondod h a sebesség az rendben lesz, igen előszőr megpróbálom a win 10 et és ha nem lessz mondjuk valamiből ra driver akkor meg megy rá a win 7!

De szerinted mennyire esélyes h mindenből találok rá drivert a 10 hez!

Köszi!

2016. okt. 20. 15:11
 8/10 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy 32 vagy 64 bites rendszert tegyek fel rá?
2016. okt. 20. 15:49
 9/10 T/Z ***** válasza:

Ez kevés a Win10-hez: (még XP alá is elkel 2giga ram)

AMD Sempron (tm) processor LE-110 1.90GHz

1GB RAM

VIA Chrome 9 HC IGP

40GB HDD

Ez viszont tökéletes Win10-hez is akár:

FSC Esprimo P7935

4GB memória

160GB HDD

DVD

Aki azt állította, h ez utóbbi kevés a Win10-hez, az nagyon nincs képben. :(

4giga ram, GMA4500 IGP, meg a Core 2 éra legnagyobb processzora mióta nem elég hozzá?

Ha 4 giga ram van a gépben, akkor 64bitest tegyél fel.

2016. okt. 20. 16:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Oks értem köszönöm akkor felteszem rá a windows 10 et ha az jó, akkor már csak a driverek illesztőprogramjain múlik ninden, hogy megtalál-e mindent windows 10 hez, remélem igen!

Köszi!

2016. okt. 20. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!