Mi a különbség két GTX 1060 közt?
Értem ezalatt, hogy kapni 85 ezer Ft-ért és 110 ezer Ft-ért. Van értelme a drágábbat megvenni? Látok, egy minimális eltérést a grafikus chip és memória méreténél, na és persze a ventik számánál, de érdemes a drágábbat megvenni? Van jelentős eltérés a 2 típus közt?
Ventilátorok száma 2 darab
Grafikus chip sebessége 1556 MHz
Grafikus memória sebessége 8008 MHz
Ventilátorok száma 3 darab
Grafikus chip sebessége 1620 MHz
Grafikus memória sebessége 8208 MHz
...és még a márkájában és az árában! :-)
Asus Strix Gaming az a szériákon belül a csúcskategóriás modelleké. Maga a lap is eltér, ugyanis ezek a modellek kapják a válogatott, jól teljesítő gpukat, továbbá fejlettebb maga a vrm is, ezeket persze nem látod szemmel és nincs sehova se leírva, tesztek alapján, ahol megmérik a tuningpotenciált és leveszik a hűtőt, ott látható, hogy milyen különbség van két lap között.
Ezen felül a hűtőborda is vastagabb, kapnak általában rgb led világítást is és különböző extra szoftvereket. Illetve az extra marketingköltséget is ki kell fizetni. A ventilátorok száma, vagy akár mérete és minősége is általában fullos, teljesítményben meg csak azt veszed észre, hogy alapórajel magasabban van, mint a többi kártyáé.
Röviden ez egész azt jelenti, hogy X felárért kapsz egy jobban tuningolható, megbízhatóbb és halkabb videokártyát, a világító gaming felirat pedig imponál a vérpistikéknek.
memoria meretenel
azaz sebesegenel?
mert a meretuk azonos a linkelteknek
asus az mindeg is megfizetete a marka nevet, es az egyeb brand/marka jelzeseit mint pl a ROG
a Gaming pedig minden markanal dragabb mert komolyabb hutest kaptak es egyrbet is hogy az egekbe tuningolhasd es allandoan jatszhass veluk
Az #1 és #3 válaszoló által felsoroltakon túl az Asuson van backplate azaz hátlap, a Gigán meg nincs. (Már ha ez számít neked)
Egyfelől azonos videochippel és mennyiségégű fedélzeti memóriával szerelt videokártyáktól közel azonos teljesítmény várható.
Az, hogy gyárilag milyen alaap és boost órajeelekeet lőnek be, az inkább marketing.
Másfelől az ördög a részletekben lakozik, amik nem mindíg nyilvánvalóak első látásra. Ilyenek lehetnek a jobb passzív áramköri elemek, több tápáramkör, kicsit strapaabíróbb memória, hatékonyabb hűtés, stb.
#5 Helyesbítek. Mindketttőn van hátlap.
(A giga esetében ez azért vicces, mert a kétventiláátoross 11070-esen nincs, pedig az kicsit combosabb)
Ertem, tehat elenyeszo a kulonbseg es leginkabb minosegbe van elteres na meg hutesbe.
A hatlap alatt mit ertetek? Ezt nem teljesen ertem. Na meg a tuningolhatosag alatt. Ezt gondolom csak a sajat szoftvere engedi es csak a dragabb kartya eseten, vagy nem? Masreszt akkor gondolom mar Z170es alaplap kell es nem egy B150M-A-s
A hátlap (backplate) a videokártya processzor felé eső részén található és a nyák hátlapján esetlegesen elhelyezettáraamköri elemek hőleadását javítja (elvileg), a videokártya dögösebben néz ki tőle (valóban), véd is, amennyiben a nyák hátoldalát nem tudod véletlenül megsérteni, és az egész kártya merevebb lesz.
Leginkábbb "nem árt de nem is használ" kategória (de mit lehet tudni), amiért pénzt lehet kérni.
Javarészt parasztvakításnak tartom, de azért amikor megvettem a fiam gépébe a legújabb vidokártyát, olyan modellt válsztottam amin van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!