Milyen tápot javasoltok az alábbi OC-ra szánt konfighoz?
Alaplap: Asus Z170 PRO GAMING/AURA
CPU: Intel Core i5-6600K
RAM: 2db Kingston 8GB DDR4 2400MHz HyperX Fury
VGA: Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5
SSD: Samsung 250GB 750 EVO
HDD: Western Digital 1TB 64MB SATA3
Processzorhűtés: Artic Liquid Freezer 240 vízhűtés
Gépházhűtés: Artic F szériás ventik
Én már eleve i7-et vennék, ha intel-t akarnék.
4x8GB-t raknék bele (de már lehet, hogy inkább 2x16GB-t és később majd még bővíteném, mivel az alaplap 64GB-ig bővíthető)
Videókártyából is legalább 8GB-set választanék a VR miatt.
...és legalább egy fél terás SSD-t, vagy 1-et.
A vízhűtés az jó ötlet.
Tápnak meg valami (cable-management) Chieftec-et:
#1 ha belefed i7 +1 (6700K)
ram is ha belefer mehetne de nem lenyeges akarmikor konyen cserelheto bovitheto es nem is a legdragabb elem
vga tenyleg sovanynak tunik, eszerint kicsi a kereted? mert 1070 szinten nemnartana bele mar i5 el is akkor is ha nem VR ezel
fel teras ssd? minek? vagyis jo lenne de tul draga, en egy modernebbet neznek inkabb ha belefer 850 evo vagy akar pro
vizhutes elegjonak tunik arahoz kepest, kerdeses azert hogy szukseges e
gephaz? nem irtad le pedig az is fontos ugyan ugy
#1 az a tapegyseg borzaszto fapados egy ilyen tuningos gep ala
a minimum
Corsair RMx 550 vagy ha kapni EVGA G2 550
(650 valtozatra nincs szukseg i7 es 1070 el sem) inkabb meg magasabb kategoriast kellene keresni
Ezek közül kéne választani valamit:
Corsair RMx 550W
Corsair RMi
EVGA SuperNOVA G2
Seasonic Prime Gold
Super Flower Leadex Gold
Antec True Power Quattro
Thermaltake Toughpower DPS G
Ha nem gond az ár, akkor jöhetnek ezek is:
EVGA P2 650W
Antec High Current Pro
Be Quiet! Dark Power Pro 11
Corsair AXi
EVGA P2
EVGA T2
Seasonic Prime Platinum
Seasonic Prime Titanium
Super Flower Leadex Platinum
Super Flower Leadex Titanium
#1 és #2+3:
Keret elbírná, csak 1, nem érdekel a VR, mert ahogy látom még gyermekcipőben jár, 2, az adott alkatrészeket én is néztem, de alig ha tudnak annyival többet, mint amennyivel drágábbak (proci), és/vagy felesleges, mert még nincs is mivel megizzasztani (videokártya, és még több RAM).
A konfigomnak pont az a lényege, hogy könnyen fejleszthető (még 2 üres RAM slot, még 1 VGA hely SLI támogatással, húzható processzor reteknagy hűtéssel).
Ezen kívül csak a kérdésre felejtettetek el majdnem válaszolni. Faxa.
#4:
Köszönöm a hosszú listát, átrágom magam rajta! :)
Ár nem gond, cél hogy jó hatásfoka, hatékonysága legyen, megbízható, és lehetőleg moduláris tápot tegyek be. (Megjegyz: a platinások nem esznek annyival kevesebbet, mint amennyivel általában többe kerülnek, így valsz gold értékelésű lesz. Nem vagyok hjlandó semmire csak azét többet fizetni, mert kicsit újabb, vagy mert kitüntették. Tudjon annyival többet, és megveszem.)
Igazából valószínűleg 650W-osat raknék be, hogy kibírja később a 2 VGA-t, és egyéb fejlesztetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!