Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet kikapcsolni?

Hogy lehet kikapcsolni?

Figyelt kérdés
hogy lehet a biosban kikapcsolni hogy a cpu ne kapcsoljon ki ha "tulmelegszik" milyen opciót keressek? köszönöm!

2016. okt. 17. 12:14
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Valahol a Power Management területén, ha van ilyen. Ki akarod füstölni?
2016. okt. 17. 12:43
 2/29 Lajos54 ***** válasza:
Esetleg az értékhatárt lehet minimálisan növelni. Ha esetleg ki is lehet kapcsolni, semmiképpen nem célszerű. A túlmelegedés elleni védelem a CPU "életét" védi. Ha a megengedett érték fölé melegszik, visszafordíthatatlanul károsodhat.
2016. okt. 17. 12:45
 3/29 A kérdező kommentje:
Processzorom nem melegszik túl csak a bios szerint és random kikapcsol. :( de a processzor valójában 35-40˙C de a Bios 60-78°C ír. ezét akartam kikapcsolni :(
2016. okt. 17. 12:47
 4/29 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy a proci 35-40 fok, ha a bios nem annyit ír?
2016. okt. 17. 12:52
 5/29 A kérdező kommentje:
onnan tudom hogy erősen túloz a bios mikor 70°C ír akkor a borda jóval hűvösebb, frissen van pasztázva. Bármi ötlet valakinek? :(
2016. okt. 17. 12:54
 6/29 Lajos54 ***** válasza:

Arra nem árt gondolni, hogy a processzor belső hőmérséklete jóval magasabb lehet, mint amennyi érezhető a hűtőbordán!

A procik hőfok érzékelése "belül" van.

Amúgy BIOS-a válogatja, hogy melyikben mit lehet állítani a processzorra és például annak a hőmérsékletére vonatkozóan.

Találkoztam már olyannal, amelyiknél meghatározott hőfok elérésekor riasztást ad, magasabb hőfokon pedig kikapcsol. Itt például lehetett hőfokokat állítani, a riasztást letiltani, de a funkciót nem lehetett kikapcsolni.

Másik fajta BIOS-ban a hasonló funkciókat nem engedte állítani.

Tehát attól is függ, hogy jelen esetben milyen BIOS-ról van szó.

2016. okt. 17. 13:04
 7/29 A kérdező kommentje:
Alaplap ASRocK AliveN F6P Vsta CPU: AMD Athlon X2 5400+
2016. okt. 17. 13:06
 8/29 anonim ***** válasza:
Mondjuk én a '90-es évek közepétől (kb k6/2-től kezdve) nem láttam Amd procit 35-40 fokon működni...
2016. okt. 17. 13:12
 9/29 A kérdező kommentje:
jó nagy a hűtésem, ezért nem melegszik túl, csak a bios szerint és elég zavaró hogy egy kamu adat miat kikapcsol, inkább így teszi tönkre magát, minthogy túlmelegedésben elégne. :(
2016. okt. 17. 13:25
 10/29 anonim ***** válasza:

A kézikönyved meg van az aalaplaaphoz?

Ott részletesen tárgyalják a BIOS beállításait.

A H/W Monitor fülön csak a halk hűtőventilátor opciót tudod kapcsolni, viszont az "Advanced" fülön nam, egy CPU Configuration" rész, ami elég sok dolog turkálását engedi.

Ott vagy egy "Enhanced Halt State" opció.

Nem tudom hogy ez mire való, de a nyers fordítás alapján lehet hogy segítene rajtad, ha engedélyezeett és leetiltanád. Persze lehet hogy nem.

2016. okt. 17. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!