Videokártya probléma! Mi okozza a percenkénti feketeképernyőt a játéknál?
Mindegyik általam játszott game megyen tökéletesen, de van 1 kivétel (Aion) ennél jelentkezik egy olyan hiba, hogy kb percenként feketekép lesz ami kb 1-2 mp-ig tart utána megyen minden megint és ez ismétlődik folyamatosan a játék alatt, de csak az erősen hardverigényes szituációknál.
A fent leírt probléma csak win 10 x64(1607) használata esetén jelentkezik. 8.1U- nál pl hiba nélkül megyen minden, csak a többi game+ szoftver miatt kéne a dx12. (ja és szarabbul futott 8.1 en minden játék átlagban, szemmel is észrevehető volt.) szóval nem engednék belőle ha nem muszály. vga illesztőjének frissítése megtörtént, régebbi illesztő kipróbálása is megtörtént és nem oldódott meg. Directx frissítése is megtörtént, .net is.
VGA: ASUS Strix R9 380 4GB
Táp: ctg-500 80p
lap+ proci: asus h170 m plus és i7 6700 (k nélküli)
8 GB ram ddr4 vmi random savage hyperx
Mit lehetne csinálni, hogy ne okozzon feketeképet folyton?
Hm, elég érdekes, mert jó gép.
Hogy váltottál win10-re? update volt 8.1-ről, friss újratelepítés, friss telepítés?
Ha nem volt rendes formázás meg telepítés, csak update, akkor az is okozhat ilyen gondokat, nálam pl össze-vissza bugolt 10 napig a win 10, utána újra húztam frissen azóta minden megy.
gépház milyen? szellőzik rendesen a videokártyád meg a tápod? hőfok mérés msi after burnerrel nem lenne rossz.
esetleg ha tudsz kölcsön kérni másik tápot, azzal megnézni hogy muzsikál, lehet nagyon esik a 12 voltos ágon a feszültség terhelés alatt és ez a gondja.
Volt teljes telepítés, win 10 nél is és win 8.1 nél is. Soha nem updatelek. Én is gondoltam a TÁP egységre, csak aza bökkenő, hogy a sz*r win 8.1 ben meg nincs probléma, csak azzal meg én vagyok elégedetlen. 8 éves játék amiről szó van., De pl a Rise of tomb raider meg a crysis 3 az kimaxolva be se rezzen gyakorlatilag.
Szóval teljesen tanácstalan lettem :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!