Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer monitor - Gtx 970?

Gamer monitor - Gtx 970?

Figyelt kérdés

Igen, igen tudom a gamer fogalom egy baromság, de kellett valami clickbaites cím a kérdésnek. Na szóval, nem régiben (3-4 hónapja) vettem egy gépet:

I5-6500

Gtx970

650w

120gbssd

Lényeg, a lényeg kéne hozzá egy monitor, gondolkoztam UHD-n(21:9) de félek, hogy laggolnának rajta a mostani játékok HIGH-on stb... úgy hogy egyelőre a sima FHD-ra (16:9)gondoltam. (De ha ez hülyeség amit kitalátam akkor jó az UHD is persze :D) Kb maximum 100asom lenne(örülnèk ha ez alatt összejönne, de ha valami nagyon jó akkor most na, belefér :D) Nem egy masterrace a 970, egy közèp kategória, egyelőre nem tervezem váltani.majd egy 2 év múlva talán. Fontos lenne hogy IPS v PLS legyen a panel mert a mostani monitorom TNes és bün ronda szinekben. :( A monitor szín az igazábol mindegy, de a feketét egy pöppet jobban preferálom mert jobban illik a setuphoz ;) bocsi a regényért. köszi ^^

2016. okt. 15. 22:51
 1/8 Lord Hidan ***** válasza:

Miért nem veszel 50ért is egy sima ips 24 colos monitort a vga-t meg adod el és cseréled egy 1060ra?

Nem mintha a 970 rossz kártya lenne.

Én pl 21:9-et vennék

2016. okt. 15. 22:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Azonos kategórián belül a TN panelnek szebbek a színei, az IPS a betekintési szögekben remekel elsősorban, valószínűleg csak egy nagyon olcsó monitort vettél. Az UHD nem képarányt jelöl, hanem konkrét felbontást - 4k ra ez a kártya teljesen alkalmatlan, 1440p t sem erőltetném(habár ide nagyobb kompromisszumokkal korrekt).

1080p feletti monitort nem vennék ilyen kártya mellé semmiképpen, ilyenből meg teljesen jók vannak 40-60 körül is, konkrét igények nélkül viszont nem tudok mit ajánlani, ha teszem azt neked kell hogy legyen rajta 3 hdmi csatlakozó, usb portok, akármi, akkor hiába linkelek egy olyan monitort ami passzol a kártyához és nem gagyi.

2016. okt. 15. 23:02
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 Nincsenek nagy elvárásaim, csak semmi tapasztalatom nincsen a monitorokban. 4 éves TN paneles monitorom van amit már nagyon cserelnék csak fogalmam sincs hogy hol vagy hogy, hogy kezdjem el keresni, én jobban preferálom a 1080p-t mint a nagyobbakat, csak ismerőseim mondták, h vegyek valami 1080p felettit aztán úgy voltam vele h utanna érdeklődöm. Nem tudnátok egy 50-60 közötti jó kis monitort? egy 5ms-késés alatti nem lenne rossz, szèp szinek és igazábol ennyi az elvárásom. nem kell +6000 csatlakozó a monitorra mert semmi mást nem kötök rá.
2016. okt. 15. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:
4k Monitorom van, de a játékokhoz csak 1080p-ben használom, ami bőven elég. A 4K-t csak!!! képfeldolgozáshoz használom. (asztrofotó) Ott nagyon fontos a nagy felbontás.
2016. okt. 15. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben egyszerű a helyzet, én 24 col felett nem ajánlanék semmit, az már nagyon a határa az 1080p nek.

Itt nézz szét

[link]

A kontrasztarányra figyelj, 1000:1 teljesen korrekt, amikor viszont irreálisan magas arányt írnak ehhez képest(1.000.000:1 és hasonlók) az minden esetben dinamikus kontrasztot jelöl, ilyenkor nézd meg a gyártó honlapján hogy mit írnák. Ha ott is csak csilliárdokban van feltüntetve, akkor ívesen kerüld el, valószínűleg egy hulladék. Illetve arra is érdemes odafigyelni, hogy biztosan van-e olyan csatlakozója amivel rá tudod kötni a kártyád - nem valószínű hogy ebből gond lenne, de jobb a békesség.

2016. okt. 16. 00:08
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

Ez a három tetszett meg most így elsőre átfutva. Igazábol órakig tudnék keresgélni, de nincs hozzá sok kedv :D nem tudom, te ezek közül melyiket ajánlanád?

2016. okt. 16. 00:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezekből az Acer t, főleg mert 1 helyett 3 év garancia van rá, de nekem fontos lenne a dvi is. A 4ms válaszidő nem hiszem, hogy kicsit is érezhető lenne az öthöz képest, de nyilván az is jobb.
2016. okt. 16. 00:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a segítséget! Nagyon hálás vagyok érte! ^^
2016. okt. 16. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!