Milyen gép kell legalább 1080p-s videók szerkesztéséhez? Illetve milyen progi?
i5-ös processzor kell (6400-6500) de ha nagyon profin akarod tolni és komolyabban gondolkodsz ebben akkor elkelhet az i7 is. A proci ára 55-100k között van
alaplap az kb 20k
VGA az rajtad áll. 50k-200k-ig bármeddig mehet
egy gtx 950 vagy a majd megjelenő 1050/Ti a minimum, amd oldalán RX 460 a minimum ami kellene.
Azért javaslom az Nvidia-t mert a hardveres kódolásuk renderelés alatt sokkal problémamentesebb mint az AMD-nek. A videók renderelési idejét a videokártyák nagyon le tudják csökkenteni, mivel a processzor mellett a videokártya is számol, amelynek a számítási egysége jóval nagyobb.
RAM-ből minimum 8GB de akár 16 is lehet ha nagy méretűek a fájlok
Tárolónak 2TB HDD Western Digital Blue/Black, de 1 terás is elég lehet neked
Tápegységnek meg valami 550W-os Fsp/XFX/Chieftec-et.
Nyilván itt is lehet menni a csillagos égig, de kb olyan 170.000-500.000 ft között kalkulálj.
Programnak vágásra Sony Vegas Movie Studio-t ajánlok
Ugyanaz mint a Pro csak jóval kevesebb funkcióval, én is azzal kezdtem megtanuiltam teljesen, utána megszereztem a pro változatot és jelenleg is azt tanulom.
Effektezésre After Effects
Komolyabb vágásra pedig Adobe Premier Pro
Vagy HITFILM4 EXPRESS
talán igen, lehet egy akár kásőbbiekben fejleszthető géped.
Érdemes megvárni október 25-t akkor jelennek majd meg az új kártyák (GTX 150 és GTX 1050 Ti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!