Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen hűtést ajanlotok az i7...

Milyen hűtést ajanlotok az i7 6700-hoz? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sok jót halottam pl a dark rock pro 3 ról de most nézem hogy hatalmas és nem tetszik hogy akkora + sokan mondták hogy a felszerelés is problémás bár szakemberrel csináltatnám de akkor se szeretnék ilyet.

Ha lehet inkább vízhűtéssel vagy egy kicsi de csendes/jó

Hűtéssel szeretném de sajna nem igazán értek hozzá.

A ház az egy nzxt source s340 piros fekete lenne

Ez: [link]

Aki tud segíteni annak hatalmas thanks :)

2016. okt. 15. 03:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ezzel az erővel a be quiet dark rock 3 is dísz vagy a Cooler Master V8 GTS. És drágák is.
2016. okt. 15. 06:10
 12/18 anonim ***** válasza:

[link]

ez biztos nem lesz hangos, mert passzív hűtős :D

2016. okt. 15. 06:43
 13/18 anonim ***** válasza:
:D Ez tényleg nem.
2016. okt. 15. 06:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Ebben is van ventilátor. Akkor mégsem? És írják hogy eltört magától :)
2016. okt. 15. 06:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Remélem azért sikerült gondolkodóba ejteni.

2016. okt. 15. 07:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag semmit nem sikerült értelmezned abból amit írtam, látom nagyon korán volt még. A kisebb ventilátornak magasabb fordulaton kell dolgoznia hogy ugyanannyira le tudja hűteni a procit, ettől bizony hogy hamarabb megy tönkre. Nem hamar, hanem hamarabb. Bizonyítsd hogy nem így van, cáfolj rá a fizikára, hajrá.

Nem azt írtam hogy nem hatékony, hanem hogy a nagyobb borda hatékonyabb. Ennek az ellenkezőjét is nyugodtan bizonyíthatod, ha már olyan szívesen tennéd, nyilván a kisebb borda legalább olyan hatékonyan adja le a hőt mint a nagy.

A hang része nem teljesen egyértelmű, úgyhogy reagálok mindkét lehetőségre. Nem azt írtam, hogy hangos, hanem hogy hangosabb. A magasabb fordulat több zajjal jár, én feltételeztem, hogy nem kell ilyen szájbarágósan fogalmazni, de elnézésedet kérem amiért pofátlanul túlbecsültem az intellektuális kapacitásodat. Ha pedig netán azt találod furcsának, hogy a vízhűtés hangosabb(ismét, szó nem volt elviselhetetlen zajról, egymáshoz mérten hangosabb) akkor hálás lennék ha elmagyaráznád, hogy miért lesz halkabb a radiátort hűtő ventilátor és a vízpumpa együtt, mint egy sima léghűtés lenne.

2016. okt. 15. 21:27
 17/18 anonim ***** válasza:

Amikor a házban lévő környezeti hőmérséklet 28.6 fok +- 0.1 tized, és a ventilator ennyire pörög, az nem nevezném nem hatékonynak és hangosnak sem. Itt ülök előtte és nem hallani.

[link]

Erre jön valaki és idézem: " kicsi nem lesz csendes, minden jó hűtő nagy, ha kicsi a borda jobban kell dolgoznia ~ zajos lesz", a neten szedet tudással. Vagy kipróbáltad? A vízhűtésnél nincs szükség hővezető csövekre, ezt ne felejtsd el. "Btw a léghűtés halkabb"? Hogy mi? Tény hogy a Cooler Master vízpumpája hangos, de azon 1 perc alatt lehet segíteni. A Corsair meg gyakorlatilag hangtalan. Ami meg a radiátoron lévő ventit illeti, a gép sajátjai sokkal nagyobb zajt csinálnak. Bár azt sem nevezném "hangosnak".

2016. okt. 15. 23:19
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez a gépen belüli hőfokot méri. A ház saját, nem az alaplap által vezérelt ventilátorait szabályozza.

[link]

2016. okt. 15. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!