Mit gondoltok az oculus rift áráról, és a rift-ről? Szerintetek melyik a jobb ajánlat oculus rift+touch vagy HTC vive? Árban biztos az oculus nyer.
Nem az Oculus nyerne.
Én néhány hónapja a Vive mellett döntöttem, és nem bántam meg.
Az árakat tekintve a HTC Vive 800€. De ez tartalmazza a szemüveget, a kontrollert és a 2 Light House-t a teljes Roomscale-hez. Ami ugye azt jelenti, hogy nem csak ülve és állva tudsz játszani, hanem a szobában "sétálva,futva,ugorva.." egy maximum 5x5m-es helyen. És ez szerintem elképesztő élmény.
Ezzel szemben a Rift 600€. Ez csak a szemüveget tartalmazza és 1 kamerát. Ez csak ülő játékra alkalmas.
A Touch valamikor Novemberben jelenik meg és 200€ lesz. Ez tartalmazni fog 2 kontrollert (ami a Vive-hoz alapból járt) és még 1 kamerát. Ezzel a két kamerával nem lehetséges a teljes Roomscale (magyarul "szobaléptek"-nek fordítják). Ezzel csak 180°-ban tudsz játszani. Azaz nem tudsz megfordulni, ami szerintem a Virtuális Valóságban egy hatalmas hátrány. Ezt az Oculusnál is tudják, ezért ha 360°-ban szeretnél játszani, akkor vehetsz egy harmadik kamerát ami még 90€.
Így összesítve pedig a Vive 800€ a Rift pedig 890€.
Őszintén szólva miután kipróbáltam a Vive-ot azt kell mondjam, hogy a VR csak akkor VR ha van 'szobaléptek'.
Persze az ülő játékok is jók, de ha elköltök közel 300000-et akkor ez az élmény a minimum.
Szóval szerintem csak akkor vegyél Rift-et ha meg tudod venni mellé a kontrollert (Touch-ot).
Egy másik dolog amit a saját helyzetem miatt említek meg.
A gép a saját szobámban van, míg a számomra szabad hely ahol játszanék két szobával arrébb. Mivel a gépet se nem kényelmes se nem praktikus folyamatosan átvinni ha játszani szeretnék ezért kellettek hosszabbító kábelek.
A Vive esetében ez csak 2 kábelt jelent, mivel a Light House-ok vezeték nélkül csatlakoznak.
Rift esetében pedig 5 kábelről beszélünk.
Itt inkább az ár a fontos. Nekem egy 20m-es USB-s hosszabító (~10000Ft) és egy 20m-es aktív HDMI kábel (~15000Ft) kellett. [Javaslat: ne próbálkozz olcsó kábelekkel, nem fog működni]
A Riftnél ezeken felül kéne még +3 USB-s hosszabbító.
Persze ez az érv csak akkor ér valamit, ha a saját szobádban nincs elég hely (1,5x2m de ez az abszolút minimum, én néha 2x2,5m-t is kevésnek érzek).
Ha bármilyen kérdésed van szívesen válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!