Mennyire oké ez a hőfok gpu-nál?
Kisebb tuningot csináltam amolyan próbaképpen. GPU 1280, memória 1800. Eredeti:1256/1750
XFX rx 470-ről van szó. Furmark alatt 6 per múlva elmegy 75 fokig, aztán 79 fokig, de akkor a vezérlő visszavesz az órajelből, így stagnál 76-78 fok között. Mindezt 65%-os venti fordulaton.
Játékok alatt tartja a 65-72 fokot. Egyszer ment 75 fokig egy indie játéknál de az igen erősen GPU specifikus.
Tudom, hogy ezek a hőfokok okésak. De érdekelne, mennyi lenne az, amin a kártya károsodás nélkül stabilan futna?
A gyakorlatban simán tud 90 fok körül működni a GPU, de tartósan biztos nem optimális, a nyákra és az arra integrált cuccok egész biztosan megérzik idővel. Legrosszabb esetben, amennyiben feszül is egy kicsit a kártya, akár vetemedhet is, és ez hozza magával a recsegést, ropogást, venti hibákat stb.
Azt mondanám a 75 fok a felső határ közeli érték, felette használni már hordoz magában rizikót.
Köszönöm a válaszokat. Így már érthető, hogy 75 fok felett miért veszi vissza az órajelet a vezérlő. Gyakorlatilag kizárja, hogy 80 fok fölé menjen. Mivel engem nem zavar a ventik hangja (fülest használok) így beállítottam egy remek profilt a TRIXX-ben. Így 65 foktól megy 65%-on 70 felett már 70%-on. Tökéletes.
Mentek a zöldek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!