Miért zúg a tápom?
Van egy FSP Hexa 500-ast tápom, szóval nem egy gagyi darab. Kb. 3 éve vettem, de már több mint 1 éve elég hangosan zúg mikor bekapcsolom, kb. 5 percig. Utána szépen lecsendesedik.
Olajoznom vagy zsíroznom kéne?
Lehet azon állítani valamit, hogy ne pörögjön fel ennyire az elején?
Szerintem felesleges pörög fel annyira, ha utána szépen csendesen elmegy míg újra be nem kapcsolom.
Valami ötlet?
Köszi a válaszokat előre is!
Egy csepp WD40 nem árthat neki, bár azért én nem nagyon turkálnék a tápegységben.
Nem a felpörgés okozza, hanem az hogy kopott. Kb 5 perc kell míg be nem meglegszik a venti tengyelye, és a hőtágulás miatt ilyenkor megszűnik az idegesítő hang. Előbb utóbb csere lesz a vége.
Ha már nincs rá garancia, akkor szedd szét, és olajozd meg a ventilátor csapágyát. Varrógép olaj, vagy üregelő spray is jó hozzá:
https://www.youtube.com/watch?v=hPyHBH3WwBM&ab_channel=mr820..
Nem púposodik e valamelyik, vagy ha módod van kimérni, akkor nem mutatja-e a kiszáradás jeleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!