Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől van az hogy a gép nem...

Mitől van az hogy a gép nem kapcsol be ha a BIOS-ban az új SSDm-nél a Onchip SATA type fül alatt beállítom AHCI-ra? (WIN7)

Figyelt kérdés
szóval vettem egy új SSD-t rádugom a Táp csatira meg persze a Sata csatira (az alaplap-ra) és nem kapcsol be a gép.Bementem a biosba onnan az integrated peripherals fülbe ott az Onchip SATA type nevezetű fülnél rámegyek az AHCI-ra és úgy nem kapcsol be a gép csak egy csomó cuccot kiír (fekete kép és fehér betűkkel kiír egy pár információt) de nem enged tovább, ha viszont Native Ide-re állítom akkor megy . Az a kérdésem hogy mi a különbség és mik a hátrányok az által hogy native Ide-n van meg persze hogy miért nem tudom AHCI modon elindítani?

2016. okt. 4. 17:32
 1/3 Gábor_79 ***** válasza:
A többi kérdésre nem tudom a választ, de azt igen, hogy használhatod IDE módban is. Nem fog különösebb hátrány érni, ha a windows saját beépített lemezvezérlőjét használod. Azt használja automatikusan.
2016. okt. 4. 19:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor ez nekem így elég :) A lényeg hogy be voltam fosfa hogy így valamilyen hátránya lesz de akkor köszönöm és ment a zöld :)
2016. okt. 4. 20:39
 3/3 Gábor_79 ***** válasza:
Viszont, ha Nvidia chipsettel szerelt alaplapod van, akkor probléma is lehet, ha idő előtt felrakod a chipset drivert. Ha még visszatérsz, ezzel a programmal ellenőrizheted a beállítások hellyességét: és az oldal nem engedte a linket..
2016. okt. 5. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!