Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mit érnék el 4K-n...

Szerintetek mit érnék el 4K-n 3 darab RX 460-al?

Figyelt kérdés

pl.: SAPPHIRE Radeon RX 460 NITRO OC 4GB (tehát nem ref. modell + Nitro OC)

Combosabb AAA címeknél mint pl.: GTA 5, Battlefront III (2015), Far Cry Primal, stb.

Nem kérek e helyett más videokártyák ajánlgatását és nem is kérem, hogy magyarázzátok el, hogy mindig jobb egy erős mint sok gyengébb, csak kíváncsi vagyok. Nem akarom megvenni.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. okt. 3. 15:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Biztos tudja ha egy 250 ezres nem tudja szerinted 3 40 es tudni fogja? Radasul a 2. 3. Kartya nem lenne teljes erteku
2016. okt. 3. 15:30
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Kiszámolni nem lehet, mérni kéne, keress ilyen teszeteket, biztosan van valami marha aki ilyesmivel üti agyon az idejét.
2016. okt. 3. 15:31
 3/12 A kérdező kommentje:
Értem, hogy nem teljes értékű lenne a három kártya és ezt tudtam is, de mi az, hogy 250 ezres? Mi? Milyen 3 40 ?
2016. okt. 3. 15:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A játékok többsége nem támogatja a crossfiret, ezért az esetek többségében csak kidobott pénz. Máshol pedig nem lesz lényeges javulás egy egy darabos, de erősebb videokártyához képest. Ráadásul annyival nagyobb tápegységet, annyival drágább alaplapot és annyival szellőzősebb gépházra lesz szükséged azért, hogy ez így működjön.

4GB VRAM már lassan Full HD-ra sem elég, nemhogy 4K-ra, szóval a crossfiret felejtsd el ezzel.

2016. okt. 3. 15:49
 5/12 anonim ***** válasza:

Azért ez nem egészen így van. A 460 legfeljebb 75 wattot fogyaszthat(nincs plusz tápcsatlakozója), vagyis legfeljebb 225 wattot kérne a három kártya, ez minden, csak nem sok, egy 430 as táp ugyanúgy elég lenne nekik egy átlagos proci mellett mint a legtöbb átlagos gépnek. Crossfire t szinte minden lap támogat, 25-27 körül már válogatni is lehet azok közül amikbe 3 kártyát bele lehet rakni, de talán olcsóbban is van. A gépházra is annyit tudok mondani, hogy alig fogyasztanak ezek a kártyák, vagyis alig van hőtermelés, teljesen irreleváns.

Persze félreértés ne essék, értelmetlen baromság, de nem ezek miatt, hanem mert szarul skálázódik, sli\cf et kerülni kell mint a pestist ha lehet - ebben a kategóriában meg még szerencsére lehet.

2016. okt. 3. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Gtx1080 250k rx460 3x40k
2016. okt. 3. 16:08
 7/12 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy szarul skálázódik, de lehet, hogy én tudom rosszul, azt hallottam, hogy 4K-ra és egyéb nagyobb felbontásokra a több kártyás megoldás tehát az sli és a crossfire sokkal hatékonyabb.
2016. okt. 3. 16:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja bocsánat, valóban alacsony a fogyasztási mutató, még mindig az r9 szériát veszem alapul, de egy egyedülálló kártyához képest még így is sok. Na meg 225W hőtermelés azért nem egy leányálom 2016-ban. Egyébként a 3 videokártyát támogató alaplapok tényleg nem a legolcsóbbak közül kerül ki. Tehát ha összehasonlítunk 3db RX460 4GB modellt 1db GTX1070-nel, akkor egyértelműen az utóbbi nyer, minden szempontból.
2016. okt. 3. 16:14
 9/12 A kérdező kommentje:

Azért nem kerülnek annyiba azok az alaplapok, hogy ha 3 db 40 ezer forintos Nitro OC RX460-al számolunk ami 120 ezer forint körül van, mint egy 170 ezer forintba fájó 1070.

Nem jól mondom?

2016. okt. 3. 16:21
 10/12 anonim ***** válasza:

Ja, sok, de nem annyira hogy bármiféle melegedési problémához vezessen(vagy hogy komolyabb tápért kiáltson), aktív hűtés van mindhárom kártyán, hacsak nem a trópusokon használod egy dög meleg nyári napon nem melegedne túl.

Btw már egy 280 is fogyasztott ennyit(sőt, többet is), oszt' mégsem sültek meg, 3 generációval korábban meg az nv kártyáknál is ez volt a normális, és abból sem lett semmi gond, ne csináljunk úgy mintha olyan rengeteg múlna azon hogy nem annyit fogyaszt a gépünk mint egy karóra.

2016. okt. 3. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!