Pc konfig tippek?!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hozzáértőktől. Jelenleg van egy elavult gépem ami ezeket tartalmazza :
Amd Athlon II x2 250 3.00 GHz
Nvidia Gt 220
4 Gb DDR3 Ram
Asus M4N68T Motherboard
400W-os táp
Samsung hd103uj 1000 gb
Asus drw-2014s1 ata
Ezt a gépet már "kinőttem", viszont a vinyót megtartanám, van esély rá, hogy ezt beszámolják nekem valahol (BP és környéke), mint használt alkatrészt (ha igen hol?)?
Illetve egy új gépet is szeretnék összedobni, Steamen érdeklődtem miket javasolnak amiből ez a konfig lenne a legszimpatikusabb:
AMD Athlon X4 860K 3.7GHz Quad-Core Processor
ASRock FM2A88M PRO3+ Micro ATX FM2+ Motherboard
Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2 x 4GB) DDR3-1866 Memory
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive
Asus Radeon R7 370 2GB Video Card
Raidmax ATX-402WB ATX Mid Tower Case
Corsair Builder 500W 80+ Bronze Certified ATX Power Supply
(bocsánat, csak másoltam)
Ez a konfig nekem így nézne ki :
AMD Athlon II X4 860K dobozos
ASRock FM2A88M Pro3+
Kingston HyperX Savage DDR3 1600MHz 8GB CL9 Kit2
Sapphire Radeon Vapor-X R7 370 4G D5 OC
Seagate 1TB 7200RPM SATA-III 64MB ST1000
NZXT Source 210 Elite fekete
CHIEFTEC iArena GPA-500S8 500W ATX Bulk
MS Windows 10 Home 32-bit/64-bit magyar USB
Javaslatok ötletek lennének a konfig javításához,vagy ez így elég erős kis gép lesz? (Xcom2- az egyetlen lényeges játék)
A keretem 200eFt.
A válaszokat és a fáradozásotokat előre is köszönöm! :)
Win nelkul eleg pofas gepet lehet ennyibol kirakni
A tapot felejtsd el ha ennyire ragaszkodsz az amdhez akkor vard meg a zent ha nem akkor egy i3 6100 eleg lesz
Az AMD-vel meg vagyok elégedve igazából, az elmúlt 3 gépemben is AMD volt, semmi bajom nem volt velük (plusz nem játszok azzal, hogy feljebb húzom a teljesítményét)
A Win pedig nem létszükség, tudom, de ha nem most, akkor később fogok jogtisztát venni...
iArena tápot felejtsd el. Esetleg Chieftech Smart? (Jó most mindenki kiabálni fog ,hogy az is sz*r de közel sem ilyen drasztikus a helyzet)
Vagy Chieftech CTG? Corsair Vengeacne, XFX TS/PRO.
A konfig rendben van.
VISZONT! 200k-ból már egy 6.generációs i5 is kijön DDR4 RAMmal:
INTEL Core i5-6400 2.70GHz 1151 BOX ~53.000FT
XFX RX-470P4LDB6 RX 470 4GB GDDR5 Black Edition PCIE ~70.000Ft
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/8 ~13.000
MSI B150M MORTAR alaplap ~22.000Ft
NZXT Source 210 Elite fekete ~14.000Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez ~14.000Ft
Tápnak: XFX TS430 ~13.000Ft
Hűtőnek jó az alap is.
Ez így összesen: ~196.000Ft
Na mit szólsz? Garantálom ,hogy 3 évig nem kell hozzányúlnod!
Igazából minél többet olvastam minden után, annál jobban zavarodtam össze.(jó) Ismerősök között nincs olyan aki ért a hardveres részéhez a gépnek. Nem mondom azt, hogy teljesen hülye vagyok a témához, de hozzáértő sem vagyok.
Ha valaki meg bír győzni, hogy ... ez meg ... ez a konfig jó, akkor nem vitatkozok.
Nagyon nagy játékokkal (Gta5, Witcher, más szabad világos játék) nem is játszok, így olyan atomerőműre nincs is nagyon szükségem, de az Xcomot azért szeretném élvezni látványilag is. Ennyi nagyjából a fő szempont.
Oké akkor az meggyőz ,hogy az AMD nem támogatja a DDR4-et. Az egyetlen (valahol) versenyképes AMD processzor amit belinkeltél de gyengébb mint a 6. generációs i3 (ami még mindig csak két mag de 4 szál).
Nem támogatja a DDR4-et. 200-ért olyan gépet tudtam neked összetenni ami mindent visz FullHD-ban High-on (Nem ultrán) még 1 évig.
Az Intelnek ebbe a foglalatába még jönni fog 1 generáció.
Meggyőz :D
Köszönöm szépen a fáradozásod :)
További szép napot!
A DDR4 mondjuk pont nem érv, gyakorlati haszna nem sok van. Oké, újabb, tök jó, de érezhető különbséget nem ad. Természetesen az i5 jobb(nagy meglepetés, a 860k 21k, az i5 meg 53k), senkinek nem ajánlanék amd t a zen ig(illetve.. 35-40k alatt nem vennék intelt, elő lehet hozakodni azzal a pár benchmarkkal amiben jobban teljesít az új i3 mint pl egy húzott 8300, de az utóbbi 1-1,5 évben egyre "erősödnek" az fx ek, őszintén meglepne ha ez a tendencia csökkenne a jövőben).
Egyébként megosztanád velünk a tudományos formulát amivel kijött, hogy nagyjából háromszor lenne gyorsabb intellel a gép mint amd vel? Gyorsabb lenne, szó se róla, de inkább 40-60 százalékkal, attól függ milyen játékról beszélünk.
..és arra sem vennék mérget, hogy ahhoz a géphez garantáltan nem kell hozzányúlni 3 évig. Ha az amd domborít a zennel, akkor az intel is befejezi az egy helyben toporgást, és a most középkategóriás proci már nem feltétlen lesz elég játékra(sőt, nyugodtan ki merem jelenteni hogy biztos hogy nem lesz elég, most is van sok játék aminél erősen nyöszörög mire meglesz a 60fps).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!