Az Xtra-PC-ről van már valakinek tapasztalata? Mennyire hangzik hihetően, amit állítanak róla?
Az ilyen weboldalak felületét meglátva már érzem, hogy valaki kinyúl a monitorból, és a zsebemben keresi a pénztárcámat.
Utánanéztem, mi is ez. Elméletileg a saját készítésű Linux disztribúciójuk, előtelepítve a pendrive-ra, ezeket adják el. Szinte meglepő, hogy ez nem illegális. Laikus emberkékből jó kis lehúzást csinálnak.
Mivel a Linux ingyenes, ezt ugyanúgy el tudod végezni otthonról, kényelmesen, ha van egy pendrive-od. Egy 8GB-os pendrive-ot sóznak rád a rendszerrel, 25 dollárért, ami kb. 7000 Ft jelenleg. Csakhogy egy 8GB-os pendrive-ot vehetsz 1500-ért, és otthon szépen felraksz rá egy Linux disztribúciót, ugyanazt az eredményt éred el.
Teljesen igaza van az elsőnek. Én éppen tegnap telepítettem egy régi notebook-ra puppy linuxot egy ismerősnek. 1 Gb ram pentium 4 régi processzor. 12 másodperc alatt feláll a rendszer, ebben a wifire csatlakozás is bent van. Szépen megy a videó, firefox alatt is, a vlc lejátszóval is. Előtte xp-volt, de már azt mondja nem jó, mert a frissítések nincsenek, vírusok viszont nagyon is. Próbálkoztak Windows 7-8-al de akadt. Lubuntu is volt rajta, de a böngészővel akadtak a weboldalak nézése is és a videó lejátszás is.
Puppyval hasított. Ő maga mondta gyorsabb, mint az egy éves gépük a windows 10-el. Puppy-t lehet pendrive-ra is telepíteni és pont így működik, mint az Xtra-Pc. Puppy-n kívűl sok egyéb kisebb linux létezik. Valamelyiket átalakították picit és feltelepítik pendrive-ra és jól keresnek vele.
Sok ember, aki nem ért hozzá és a linux név hallatára is irtózik, meg örül, hogy milyen olcsón újra megy a gépe. Fogalmuk nincs róla, hogy linuxot használnak.
Sziasztok !
Írnátok kicsit bővebben erről a Puppy Linux-ról,honnan lehet letölteni,hogy működik.Köszi
Itt nagyon szépen összeszedték a dolgokat a puppy-ról.
Itt van róla egy részletes leírás.
[link] puppy-linux-reszletes-leiras.html
Innen több magyar nyelvű verzió letölthető-
én ezt telepítettem onnan tegnap az ismerős gépére. Pr571Lite-hu.iso
De ha ismered az angolt akkor érdemes a legújabbak közül választani.
Pl. Nekem ez van fent [link]
Itt van a fórumon egy kis közösség, ha megakadsz itt érdeklődjél.
Remélem elég információt találsz, sok sikert. Azért az elején kicsit rögös is lehet az út, de pl. nekem elsőre minden működött a saját gépemen. Ismerősén kicsit játszani kellett a hang miatt, de 10-15 perc alatt megoldódott.
Nagyon szépen köszönöm a mindent kimerítő válaszokat!
Boldog új esztendőt, és minden jót kívánok! :)
Tök mindegy, milyen Windows van a gépen, mert nem az fog futni, hanem a pendrive-ról a Linux. Ami kétségtelenül gyorsabb alapesetben, csak éppen nem kompatibilis a Win-nel. Az ott levő összes dokumentum használhatatlan. Ez a Linux alapfunkciókra, jó, de a megszokott dolgokra, programokra nem. Csak a Linuxra tervezett program fut rajta. Aki eddig Windows-t használt, nagyon meg fog lepődni. Mellesleg ez a pendrive sem kell, mert a számítógépre is lehet telepíteni. Akkor meg pénzbe sem kerül. Aki legalább alapszinten nem ért a számítógép software/hardware dolgaihoz, ne fogjon hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!