Miért olyan rohadt lassú a formázás?
Természetes.
A gyorsformázásnál csak a partíciós táblát törli a gép, az pikk-pakk megvan.
Normál formázásnál meg szépen az adatokat is, ami eltart egy darabig. 1 TB meg elég nagy terület.
Elég lett volna törölnöd a két partíciót és újra felosztani a vinyót.
Win7 telepitőben amikor kiválasztod a particiót, ott tudod törölni a meglévőket. Egyébként van valami spéci indokod a régi Windows használatához, régi HW-t kell támogatni, amihet nincs Win10 driver?
Amúgy a sima formázásnak is ugyanaz lesz az eredménye, mint a gyors formázásnak, ha azzal nem szünt meg a gond, a sima formázással sem szünt volna meg.
Másrészt szeritem az tett be neki nagyon, hogy ha jól értem egyszerre formázod a 2 particiót, szegény vinyó össze vissza ugrál, nem csoda, hogy lassú, másrészt valószinőleg nem is tett neki túl jót. Ha egymás után formáztad volna, szerintem 5-6 óra után simán kellett volna végeznie, persze ehhez fel kellett volna kelni északa, vagy pl parancssorból 2 egymásutáni format paranccsal futtatni (pl .bat fileban).
Minek formázni egy üres lemezen a partíciókat?
Töröld őket, és újratelepítésnél meg kreálsz egy (vagy több) új partíciót.
De ha jól értem ahogy már valaki felvetette itt, nem ez lesz a gond.
Win10-es GPT partíciós lemez lett volna a diszkből, ezt a Win7 nem látja, ezért nem tudtad elindítani a telepítést.
Egy másik gépben a GPT-ről vissza kell állítani sima MBR-es lemezre, utána már tudod telepíteni rá a Win7-et.
A noti amúgy menni fog Win7-el?
Vannak/lesznek hozzá driverek?
Win10-re is van Start menü, a csempéket nem kell használni, automatikusan tud az asztallal indulni; van néhány idegesítő eltérés a Win7-hez képest, de megszokható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!