Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért olyan rohadt lassú a...

Miért olyan rohadt lassú a formázás?

Figyelt kérdés
Van egy 1 terás laptop vinyóm, 370 és egy 560 gigás része. MediaMarktban leállították a windows 10 telepítését (mert mondtam hogy 7 lesz rajta). Mondatam szerintem nem jó ötlet, de csak azért is. Amikor windows 7-el akartam bootolni windows 10-es hibaüzeneteket írt ki... kivettem a vinyót és elkeztem formázni egy asztali gépben.(gyorsformázás után ez a probléma még fentállt) De lassú formázásnál valahogy egy egész éjszaka alatt 44°-ot sikerült leformázni a 370-esből és 27°-ot a 560-asból. ermészetes hogy ilyen lassú ez?
2016. okt. 1. 08:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Természetes.

A gyorsformázásnál csak a partíciós táblát törli a gép, az pikk-pakk megvan.

Normál formázásnál meg szépen az adatokat is, ami eltart egy darabig. 1 TB meg elég nagy terület.

Elég lett volna törölnöd a két partíciót és újra felosztani a vinyót.

2016. okt. 1. 09:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Természetes, régen(amikor még nem volt gyors formázás egyáltalán) a 3gb s vinyómmal is jó 20 percet elszüttyögött. 3gb. :D
2016. okt. 1. 09:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet törölni?
2016. okt. 1. 10:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Win7 telepitőben amikor kiválasztod a particiót, ott tudod törölni a meglévőket. Egyébként van valami spéci indokod a régi Windows használatához, régi HW-t kell támogatni, amihet nincs Win10 driver?

Amúgy a sima formázásnak is ugyanaz lesz az eredménye, mint a gyors formázásnak, ha azzal nem szünt meg a gond, a sima formázással sem szünt volna meg.

Másrészt szeritem az tett be neki nagyon, hogy ha jól értem egyszerre formázod a 2 particiót, szegény vinyó össze vissza ugrál, nem csoda, hogy lassú, másrészt valószinőleg nem is tett neki túl jót. Ha egymás után formáztad volna, szerintem 5-6 óra után simán kellett volna végeznie, persze ehhez fel kellett volna kelni északa, vagy pl parancssorból 2 egymásutáni format paranccsal futtatni (pl .bat fileban).

2016. okt. 1. 11:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Amikor látod a partíciókat, ott "advanced"(fejlett) [link] , majd a megnyíló résznél láthatod a törlést [link] . Mindent törölsz, majd "Új" és létrehozod a partíciókat.
2016. okt. 1. 11:33
 6/8 T/Z ***** válasza:

Minek formázni egy üres lemezen a partíciókat?

Töröld őket, és újratelepítésnél meg kreálsz egy (vagy több) új partíciót.

De ha jól értem ahogy már valaki felvetette itt, nem ez lesz a gond.

Win10-es GPT partíciós lemez lett volna a diszkből, ezt a Win7 nem látja, ezért nem tudtad elindítani a telepítést.

Egy másik gépben a GPT-ről vissza kell állítani sima MBR-es lemezre, utána már tudod telepíteni rá a Win7-et.

A noti amúgy menni fog Win7-el?

Vannak/lesznek hozzá driverek?

Win10-re is van Start menü, a csempéket nem kell használni, automatikusan tud az asztallal indulni; van néhány idegesítő eltérés a Win7-hez képest, de megszokható.

2016. okt. 1. 16:11
 7/8 A kérdező kommentje:
3d-progihoz kell, ami nem tamogat win 10et. De egy masik gepben bootoltam, es mindent letoroltem a lemezrol. Most van egy 900 valahny gigas lemezem. Most a gond, hogy egyaltalan nem tudok bootoloni. Beleptem a biosba, a boot menube, es ott eddig volt egy lehetoseg h add boot option, de most nincs... [link]
2016. okt. 1. 16:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Amugy egy asus n551jw-rol van szo
2016. okt. 1. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!